İlker Özokçu: Genç meslektaşlarım istedi, onlarla yeniden adayım

İlker Özokçu, iki dönem aranın ardından Eskişehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığına yeni ekibiyle birlikte yeniden aday olduğunu açıkladı. Özokçu, "Genç meslektaşlarım istedi, yeniden onlarla birlikte adayız. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Oda'nıza, mesleğinize sahip çıkın" dedi.

SİYASET 14.04.2022, 15:13 14.04.2022, 15:18
İlker Özokçu: Genç meslektaşlarım istedi, onlarla yeniden adayım

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Onursal Başkanı İlker Özokçu, iki dönem aranın ardından yeni ekibiyle yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Özokçu, "Genç meslektaşlarım istedi, yeniden onlarla birlikte adayız. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Oda'nıza, mesleğinize sahip çıkın" dedi.

İlker Özokçu, yönetime beraber aday olduğu Seray Yıldırım, Fatih Mutlu, Erkan Güvenir, Ümran Öztürk Koçak, Hakan Uygur ve Demet Tomak ile birlikte Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda adaylığını açıkladı. Yoğun katılım olan ve basın mensupları ile Oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan İlker Özokçu, 2016'da bıraktığı Oda başkanlığı sonrasında iki dönem sonra yeniden aday olması ile ilgili, "Genç meslektaşlarım istedi, yeniden onlarla birlikte adayız. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Oda'nıza, mesleğinize sahip çıkın" dedi.  

İlker Özokçu, yaptığı konuşmada, "Uzun bir aradan sonra sizlerle yeniden birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle sizleri biraz maziye götürmek istiyorum. Çünkü günümüzde artık maziye bakmak, geçmişi hatırlamak diye bir şey neredeyse kalmadı. Bazı isimler sayacağım. Bir eksiklik, hata varsa Bir Mürsel Kazankaya vardı, bir Orhan Şentürk vardı, Allah rahmet eylesin... Mustafa Dönmez, Tahsin Tezcan, Muzaffer Zekiköse, Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Bu Oda'nın ilk kurucu yönetim kurulu ve 1990 yılında seçilen büyüklerimiz. Çıtayı öyle yüksek bir yere koydular ki, şehrin en iyi yerinde, en iyi mobilyalarla bize bir emanet teslim ettiler. Biz de çıta yüksek olunca, bu camiayı daha yüksek yerlere taşıma gayreti içinde olduk. Bize çok büyük destekleri oldu. Huzurlarınızda onlara şükranlarımı sunuyorum. Hızır İlyas Demiral, bayrağı onunla birlikte devraldık. Alnımızın akıyla 3 yıl beraber çalıştık. Şu anda sanırım İstanbul'da... Bu örgüte çok büyük katkıları oldu. Mesela Ayşe Durgut, bugün potansiyel başkan olarak konuşabileceğimzi kardeşlerimizden biridir. Ercan Olgun, Hüsamettin Uygunkan, Hüseyin Hatip, Mustafa Demir, Necati Başkurt, Yaşar Hoca... Daha birçok isim... Sadece 1990 yılında Oda'mızı kurmakla kalmadılar, 3568 sayılı meslek yasamız çıkarken Ankara'yı mekan tuttular, yatak yorgan yattılar, o şekilde mücadele eden büyüklerimiz. Vefat edenleri hepsinin mekanı cennet olsun. Türkiye'de federasyonu kurdular, federasyonun merkezi Eskişehir..." dedi. 

İlker Özokçu, "Bir örgütün hafızası olmalı, nereden nasıl gelmiş nesilden nesile aktarmalı. Yoksa bir gün gelir yok olmaya mahkum olur. Muhasebe camiamız onay verir, ekibimizle bu işe devam edersek, şundan emin olun ki, Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim edeceğiz. Özellikle ilk kurucu yönetim kurulu ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim" diye konuştu. 

"Gençlerimizin tek bir isteği vardı, gençlerden oluşan bir yönetim kurulu ile yola devam etmek... Ama tek liste olmadı" 

İlker Özokçu, "Gördüğünüz gibi yönetim kurulumuz burada. Hepsi pırıl pırıl genç arkadaşlarımız. Diğer kurullarda da hep yeni isimlerle yola çıktık. Ben de biliyorsunuz, Oda'mızın kurululu sonrasında çeşitli kademelerde Oda'mızda görev yaptım. Çok zorlu bir süreçti. Hepinizin bildiği gibi 2016'da görevi genç arkadaşlara devrettik. O günden beri de bu camiadan hiç kopmadım. Bu süreç içinde sürekli büroları dolaştım, arkadaşlarımızla görüştüm. Tek bir istek vardı, gençlerimizin bir isteği vardı... Yeni bir yönetim kurulu ile yola devam etmek. Gençlerden oluşan bir yönetim kurulu ile yola devam etmek, tek listeyle yola devam etmek. Ama maalesef bugün geldiğimiz noktada tek liste işinde başarılı olamadık. Burada isimleri vermek istemiyorum. Bana dört paketlik bir öneri geldi. Açık ve net söylüyorum. Birini sizlerle paylaşmak istiyorum. "Sen başkanlıktan feragat et"... Tamam, ama diğer maddelerle maalesef tek liste olamadık. Kamuoyunu meşgul etmemek ve dedikoduya mahal vermemek için diğer konulara fazla girmek istemiyorum. Çok seviyeli bir kampanya yürütme kararındayız. Bu konuda Eskişehir'de ve camiamızda kafalarında soru işaretleri olan varsa bana da direkt ulaşabilir" dedi. 

"Gençler, 'Siz başımızda ağbi olun, beraber yola çıkalım' dedi... Onların haklı talebine hayır deme lüksüm yoktu" 


İlker Özokçu, "Açıkçası arkadaşlar şöyle bir rota çizdi. Tek liste olmazsa, gençler bana şunu söyledi: "Siz başımızda ağbi olarak bulunun, çünkü bu ekibin yola devam etmesi için başkanlığınız şart" Bunuçok tartıştık, eşimle tartıştık, çocuklarımla tartıştım, beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarla, camiadan arkadaşlarla tartıştım. Nihayetinde beraber bu yola düşme kararı aldık. Ben de onların bu haklı taleplerine hayır demedim, deme lüksüm yoktu" diye ekledi.

"Her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmalıyız" 


İlker Özokçu ayrıca, "Biz eğer yönetime gelirsek neler yapacağız? Bazı maddeler sayacağım ve bu maddeleri oturduğumuz yerden yazmadık. Bürolarda, özellikle genç kardeşlerimizin sıkıntılı oldukları, bize ilettikleri konular var. Örneğin, başkanın her dediği olur diye bir kaide yok. Başkan en son konuşacak. Ekibi dinler, ondan sonra konuşur, onaylar. Başkana protokol görevi vereceğiz. Birlik ve beraberlik için her zamankinden daha güçlü ve dayanışma için olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Üyeler arasında ayrımcılık, çifte standart kesinlikle olmayacak. Yöneticilerimizin hepsi, üyelerimize karşı keyfi ve küçümseyici tavırlar içinde bulunmayacak" dedi. 

"Gençlere sesleniyorum... Gelin Oda'nıza, mesleğinize sahip çıkın"

İlker Özokçu, "Eğer bu görevi bize verirseniz, verdiğiniz görev başımızın üstünde. Bizim istediğimiz bir şey var. Genç jenerasyon ile, orta jenerasyon ve ilk jenerasyon arasında bir kopukluk var. Gençlik yapısı gereği akışkandır, hareketlidir, yerinde duramaz. Hatası da olur, doğrusu da olur. Biz hataları dengeleyecek olanlar bizleriz. Ağbileriyiz, ablalarıyız. Burada muhasebe camiasındaki tüm gençlere sesleniyorum. Gelin SMMO'ya sahip çıkın. Oda'nıza sahip çıkmak demek, bu mesleğin daha da yücelmesi demektir. Geleceğinizin, ekmeğinizin garantisi demektir. Siz bu mesleğe sahip çıkmazsanız, bizim jenerasyon zaten maddi olarak da, iş olarak da doyum noktasında. Bu mesleğin ileri gitmesi mümkün değil. Siz sahip çıkmazsanız başkaları sahip çıkar. Birileri gelir, ekmeğinizi alır gider. Bu mesleğe sahip çıkmanızı istiyorum. Gençlik Meclisi oluşturmalıyız. Şu an ismini böyle dedik, ama ismini ortak koyabiliriz önemli değil. Önemli olan gençlerin orada olması. Hepinizi de bu konuda destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.  

İlker Özokçu, "Yıllardır kürsülerde şunu söylemedik mi... Devlet ile vergi mükellefleri arasında bir köprü görevi görüyoruz. Ancak gelinen noktada bu köprü nasıl bir köprüyse, gelen geçiyor, giden geçiyor. Biz resmen kamunun görevini yapar olduk. Beyanname hazırlanması bizden, tahakkuklar bizden... Zaten biz hepimiz işlerden başımızı kaldıramıyoruz. Gece 23.59'lara kadar beyanname süresi uzatılsın diye bekliyoruz. Devletten maaş almayan devlet memuru durumuna düştük. Esas problem şu. Biz neden bu işten pay almıyoruz. Bu devletin yürümesi için ana konu vergiyse, SSK'nın tahsilatı ise bu işi yapan arkadaşlarımız da bundan pay almak zorunda. Şu anda iktidar partisinin temsilcilerinin de bu işin çözülmesi için bizlere destek vermesini isteriz. Siyasi görüşler beni ilgilendirmiyor. Biz mesleğimizin içinden gelen kardeşlerimiz, ağbilerimiz, ablalarımız Meclis'te çoğalmalı. Bizim görevimiz de Oda yöneticileri olarak omuz vermek, destek olmaktır. Ekip olarak bu kampanyanın gayet nezih bir biçimde devam etmesini, 2016'da bıraktığımız çıtayı düşürmeden yola devam etmek istiyoruz. Birileri İlker Özokçu şunu bunu dedi diye konuşursa, çağırın beni ayağınıza, her şeyi anlatalım. Beni dinleme nezaketini gösterdiğiniz için, şahsım ve yol arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Sizleri saygı ve sevgiyle yol arkadaşlarımla birlikte selamlıyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@