Jale Nur Süllü: İtirazımız var

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü TBMM'de basın toplantısı düzenledi...

SİYASET 10.03.2021, 13:38 10.03.2021, 14:01
Jale Nur Süllü:  İtirazımız var

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanvekili Dr. Jale Nur Süllü, CHP'li kadın milletvekilleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında “Bir Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü daha geride bıraktık. Peki, kadınların gerçekten kutlanabilecek bir günü var mı? Yaşadığımız sürece baktığımızda bu soruya evet demek mümkün değil” dedi.

CHP’li kadın vekiller, Aysu Bankoğlu, Suzan Şahin, Müzeyyen Şevkin, Neslihan Hancıoğlu, Candan Yüceer, Gamze Taşçıer ve Sera Kadıgil ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında 8 Mart’ın tarihsel sürecine değinen Süllü, “Kadınlar, sadece eşit işe eşit ücret için değil, yüzyıllardır, var oldukları toplumda, eşit haklara sahip olmak için mücadele ediyorlar.” dedi.

Kadınların mücadelesinin ağır yükler taşıdığını ve bu tarihin her alanda erkeklerle eşit olma mücadelesinin tarihi olduğunu belirten Dr. Jale Nur Süllü, “Bu mücadeleyi sürdürenleri saygı ve minnetle selamlıyoruz. Kadın yoksulluğuna, istihdamda yeterince yer almamasına, kayıt dışı çalışmasına, çalışma hayatına atılmasında engel olan çocuklarını bırakacakları kurumlardan yoksunluğuna, iş yerlerinde kadınlara uygulanan mobinge itirazımız var. Kadın emeğinin tarlada, işte, evde sömürülmesine, kadının cinselliğinin, bedeninin kimliğinin medyada reklamlarda, dizilerde, haber içeriklerinde kullanılmasına itirazımız var. Hala sürüp giden çocuk yaşta evliliklere, çocuk yaşta gebeliklere itirazımız var.” dedi.

Dr. Jale Nur Süllü’nün basın açıklamasında değindiği başlıklar şu şekilde:

Her şey yolundaymış gibi...

"2021 yılında ilk 67 günde 68 kadın katledildi. Gelinen süreçte bugün 10 kadından 4’ü kendisini güvende hissetmiyor. Her gün güvenlik güçlerine başvuran kadın sayısı yaklaşık 500 Bir de başvurmayanları düşündüğümüzde şiddetin boyutu açıkça ortadayken hala her şey yolundaymış gibi konuşanlara itirazımız var. AKP Kefek Başkan Vekili, Türkiye’de sayının abartıldığını, öldürülen erkek sayısının kadın sayısının 12 katı olduğunu söyleyerek medyayı yanlış algı yaratmakla suçladı. Genel Kurul’da benzer bir konuşmayla dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında düşük olduğunu tekrarladı. Şimdi diğer ülkelerden daha az kadın ülkemizde öldürülüyor diye sevinmeli miyiz?"

Yorumlar (1)
Nadir. 3 yıl önce
Odunpazarı belediyesi görevlisinin Zamanın Vişnelik Mah.muhtarı,Sayın.Hidayet. Elbir.e yaptığı davranış sonucu aldığı Mahkumiyetten niye bahsetmiyorki?

Gelişmelerden Haberdar Olun

@