Afyon alarma geçti! Yollar tutuldu, hepsi denetleniyor

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin hayatını kaybettiği ve Türkiye'nin bağrını yakan kaza sonrası alarma geçildi... Yollar tutuldu, hepsi denetleniyor...

TRAFİK 14.10.2021, 14:30 14.10.2021, 14:37
Afyon alarma geçti! Yollar tutuldu, hepsi denetleniyor

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı öğrenci servisinin devrildiği kaza sonrasında, okul servisleri de yeniden Türkiye gündemine gelmiş, kaza sonrası tutuklanan şoförle ilgili iddialar da gündeme gelmişti. Okul servisinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve kemerlerin eksik olduğu iddiaları da tartışılmaya devam ederken, kazayla ilgili soruşturma da sürüyor... 

Okul servislerine yönelik denetimler artırıldı 

Öte yandan, kaza sonrası Afyonkarahisar'da birçok noktada okul servislerine ynelik denetimler arttırıldı... 

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacı ile okul servislerine yönelik denetim yapıldı. Sandıklı Jandarma trafik timleri tarafından denetimler Sandıklı Eski Afyon yolu, Organize Sanayi Bölgesi kavşağında yapıldı. Denetimler kapsamında yeni eğitim ve öğretim yılında alınacak trafik tedbirleri kapsamında okul servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan öğretmen ve çalışanlara yönelik denetim yapıldı. Sandıklı Eski Afyon yolu, Organize Sanayi Bölgesi kavşağında gerçekleştirilen uygulama noktasında servis araçlarını durduran ekipler sürücülere, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri ve kazaların önüne geçmek için trafik kurallarına uymaları hususunda uyarılarda bulundu. 

Şuhut'ta da servisler denetlendi

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde okul servis araçları denetlendi. Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığıve Şuhut Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri ilçedeki servis araçlarını öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okula gidip gelmeleri amacı ile denetledi. Yapılan uygulamada araçların genel kurallara uygunluk kontrolleri yapıldı, araçların genel fiziki durumu incelendi. Akabinde araçların yönetmelikte belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı denetlendi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin rutin bir şekilde devam edeceği öğrenildi.

Okul servisi ve ticari araç sürücülerine eğitim semineri düzenlendi 

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Şuhut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri tarafından okul servis araçları ve ticari araç sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Şuhut Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine, Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün, Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, trafik personelleri, okul servis araç sürücüleri ile birlikte ticari araç sürücüleri katıldı. Yetkililer tarafından katılımcılara yönelik trafik eğitimi verilerek trafik kuralları ilgili eğitim semineri verildi. Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün, eğitim seminerinde yapmış olduğu açıklamalarda, "Geleceğimizin teminatı ve umudu olan öğrencilerimiz siz servis şoförlerine emanettir. Yavrularımızı okul ve evlerine güvenli bir şekilde taşıyıp, güvenli bir şekilde teslim etme konusunda sizlere güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@