banner163

Açılışını Prof.Dr. Nabi Avcı bu sözlerle yaptı: Ya kebikeç!

İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı'nın açılış konuşmasını AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı gerçekleştirdi.

SANAT 22.03.2021, 19:42 22.03.2021, 19:47

20 ülkeden 257 marka ile 180 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı İstanbul Tüyap Kırtasiye ve Ofis Fuarı törenle açıldı. 

Açılış konuşması Prof.Dr. Nabi Avcı'dan 

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı, telekonferans ile katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, "İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gönül isterdi ki, bu görüşmeyi, buluşmayı yüz yüze gerçekleştirebilseydik. Ama biz katılamamış olsak da, değerli katılımcıların orada olması beni son derece mutlu etti. TÜYAP'ı ayrıca tebrik ediyorum. Tüm sağlık koşullarına riayet edilerek böyle bir fuarın düzenlenmiş olması, 20 ülkeden 200 üzerinde markanın buraya getirilmiş olması gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarıdır" dedi. 

Nabi Avcı: 'Ya kebikeç!' diyerek... 

Nabi Avcı, "Kültürümüzden bir motifle sizleri selamlamak istiyorum. Aslında bu malumatın sevgili Doğan Hızlan tarafından sizlere iletilmesini bekledim ama, herhal de kendisi de memnun olacaktır bu malumattan. Bizim kültürümüzde 'kebikeç' diye bir şey vardır. Eski kağıtlara, kitaplara düşman olan haşaratı bertaraf etmek için kitapların, eski el yazmalarının başına Süryanice bir kelime yazılırdı. "Ya kebikeç!" diye... Uzakdoğu'dan da gelmiş olabilir bu tabir, Süryanice'den gelen bir tabir. Bizde, sütleğen veya kağıthane çiçeği diye bilinen varlığın da, zehirli bir varlık olduğu, mürekkebe karıştırılarak haşaratın kitaplara musallat olmasının engellendiği söylenir. Şimdi siz de adeta kebikeç ile birlikte, haşaratın, virüsün bulaşamayacağı sağlıklı bir ortam oluşturarak böyle güzel bir etkinlik düzenlediniz. Merak arkadaşlığı, hobi arkadaşlığı en güçlü arkadaşlıklarından biridir. Sektör temsilcileri ve ticaret erbabının yanında, merak arkadaşlarının, kitap, kalem, defter, silgi sevenlerin de buluşabileceği bir ortam hazırladığını için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu sürekliliği sağladığınız, geleneğinizi bozmadığınız ve bu fuarı gerçekleştirdiğiniz için hem TÜYAP'ı hem de Kırtasiyeciler Derneği'ni kutluyorum. Yine güzel, sağlıklı günlerde kitap, kalem, defter, kırtasiye ortamlarında buluşmak üzere hepinizi hürmetle selamlıyorum" dedi. 


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@