banner163

Bu hafta 11 yeni film vizyona giriyor

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli, 11 film sinemaseverlerle buluşacak...

SANAT 28.04.2022, 12:07 28.04.2022, 12:59
Bu hafta 11 yeni film vizyona giriyor

Sinemalarda bu hafta  5'i yerli, 11 film sinemaseverlerle bir araya gelecek. İşte bu haftanın filmleri...

"Olga"

Anastasiia Budiashkina, Sabrina Rubtsova ve Caterina Barloggio'nun başrollerinde oynadığı, İsviçre’nin 2022 Oscar adayı Olga, çok ödüllü kısa film yönetmeni Elie Grappe’nin ilk uzun metrajlı filmi izleyicinin beğenisine sunulacak.

Film, ülkesinden uzakta İsviçre’de yaşayan 15 yaşındaki Ukraynalı yetenekli bir jimnastikçinin, kariyerinin zirvesindeki tüm sporcular gibi, hayali Olimpiyatlar’da altın madalyaya ulaşma gayesini ve ardından Kiev'deki Turuncu Devrim'le beraber dünyasının altüst olmasını konu ediniyor.

"Yetenekli Bay Cage"

Filmin yönetmen koltuğunda Tom Gormican ve başrollerinde ise Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Neil Patrick Harris ve Ike Barinholtz'un yer alıyor.

Gormican'ın senaryosunu Kevin Etten ile birlikte kaleme aldığı filmin konusu özetle:

"Ekonomik sıkıntılar yaşayan Nicolas Cage (Nick Cage), 1 milyon dolar karşılığında Meksikalı milyarder bir hayranının doğum günü partisine katılmayı kabul eder. Ancak bu milyarderin aynı zamanda uyuşturucu baronu olduğundan ve Meksika başkan adayının kızını kaçırdığından haberi yoktur. CIA’in kendisi ile iletişime geçmesinin ardından Cage, kaçırılan kızı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir."

"Annemin Zamanı"

Film, bir dram hikayesini beyaz perdeye taşırken yönetmen koltuğunda ise Hakan Gürtop oturuyor ve oyuncu kadrosu ise Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran, Gonca Yakut ile Serkan Ekşioğlu'ndan oluşuyor.

Sadık Güneş'in senaryosunu yazdığı filmin konusu ise şu şekildedir:

"Zehra Ana, yetmişli yaşlarda sağlık sorunları olan ve hayatının büyük bir kısmını köyde geçirmiş bir kadındır. Aile üyelerinin tamamı şehre yerleştiği için o da artık şehirde yaşamaktadır. Aile geleneği icabı en büyük erkek oğlu Kerim’le yaşamaktadır. Zehra Ana’nın hastalığı artık alzheimere dönmüştür."

"Aynasız Haluk"


Tolgahan Sayışman, Erdal Özyağcılar, Algı Eke, Sarp Bozkurt ve Öznur Serçeler'in başrollerini paylaştığı "Aynasız Haluk", bu hafta yerli komedi seven izleyici ile bir araya geliyor.

Bülent İşbilen'in yönettiği film; Komiser Haluk'un karısının, oğlunu da alıp kendisini terk ettikten sonra hayatla tüm bağını koparıp kendisini mesleğine adayan bir adamın takıntılı bir şekilde suçluları yakalamaya çalışmasını ve bu süreçteki kuralları hiçe saymasını anlatıyor.

"Tam Kafadan Karavana"

Haftanın bir diğer komedi filmi ise Oğuz Öztürk ve Celal Öztürk'ün birlikte yönettiği "Tam Kafadan Karavana"da da Ali Biçim, Mesut Can Tomay, Efekan Can, Burak Güneş ve Serkan Dağlı rol alıyor.

Film, mali sıkıntılarla boğuşan bir e-spor takımının, zorlu şartlarda turnuvaya hazırlanmaya çalışması sırasında olanları izleyiciye aktaracak. 

"Zeko İçin"


İranlı yönetmen Peter Mimi'nin filmi "Zeko İçin", Kareem Mahmoud Abdel Aziz, Menna Shalabi, Amr Abdulgalil ve Dalia Abdelghany gibi isimlerin başrolünde olduğu film, ülkenin en zeki çocuğu yarışmasına katılacak olan bir çocuk ve ailesinin bu süreçte yaşadıklarını konu alıyor.

"Kim Demiş Kötüyüz Diye?"

Pierre Perifel'in beyaz perdeye taşıdığı animasyon film "Kim Demiş Kötüyüz Diye?", suçlu hayvanlardan oluşan usta bir haydut çetesinin örnek birer vatandaş olmaya çalışmasını anlatıyor.

Haftanın korku filmleri ise şöyle:

Taneli Mustonen'ın yönetmenliğini yaptığı, Finlandiya yapımı "İkiz

İngiliz yapımı "Şeytanın Laneti"

Yerli filmler de ise "Zebun" ile "Yakaza: Zehirli Kabile" adlı filmler, gerilim ve korku filmi sevenleri sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@