ESTÜ'den kısa film yarışması

ESTÜ ödüllü kısa film yarışması düzenleyeceğini duyurdu...

SANAT 04.03.2022, 17:18 04.03.2022, 17:46
ESTÜ'den kısa film yarışması

Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda Dijital Bağımlılık ile ilgili ödüllü kısa film yarışması düzenleneceği açıklandı.

Yarışmanın ayrıntıları aşağıda belirtilmiştir....

Yarışmanın konusu ve amacı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ödüllü kısa film yarışmasının konusu “Dijital Bağımlılık”tır. Yarışmanın amacı toplumun sanal dünyaya bakışını yansıtmak ve bağımlılık ile ilgili farkındalık yaratmaktır.

Katılım koşulları nelerdir?

2.1. Kısa film yarışmasına Eskişehir Teknik Üniversitesinde öğrenim gören Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri başvurabilecektir.

2.2. Yarışma başvuru formunu sadece filmin yasal sahibi imzalayacaktır. Kısa film yarışmasına katılacak filmlerin hazırlanması esnasında birden fazla kişi bulunsa dahi başvuru tek bir temsilci tarafından yapılacaktır. Filmin yarışmada derece alması halinde ödül yasal temsilciye verilecektir.

2.3. Kısa film yarışmasına kişiler birden fazla filmle katılabilirler.

2.4. Yarışmaya katılacak filmler özgün kurmaca, Animasyon veya belgesel türünde olabilir.

2.5.Yarışmacılar, başvuruda bulunduklarında şartnameyi imzalamış ve kabul etmiş olurlar.

2.6. Yarışmaya katılacak filmlerin toplam süreleri, en az 3 dakika en çok 12 dakika uzunluğunda olmalıdır. Film 1920 X 1080 (Full- HD) çözünürlüğünde ve H264 MP4 formatında olmalıdır. Cep telefonu ile çekim yapılacak ise ekran yatay pozisyonda tutularak çekim yapılmalıdır. Filmler Google Drive dosya transfer platform aracılığıyla kaydedebileceğimiz bir şekilde gönderilmelidir.

2.7.Katılımcılar en geç 29 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru formunun ıslak imzalı olarak taranmış ̧ kopyasını, üniversite kimliği fotokopisini, güncel öğrenci belgesini ve bir adet fotoğrafını (grup ise katılımcı grubun toplu fotoğrafı) , filmden en az 2 adet fotoğrafı (300 dpi, jpeg formatında ve en az 1920×1080 piksel boyutlarında) [email protected] adresine konu bölümüne katıldığı yarışma kategorisini (özgün kurmaca, animasyon, belgesel), filmin ve yönetmenin adını yazarak ve filmin Google Drive dosya transfer platform aracılığıyla kaydedebileceğimiz bir şekilde göndermelidir.

Filmi Gönderirken Örnek:

Alıcı: [email protected]

Konu: kısafilm_ bir film adı_ yasal temsilci adı soyadı

Katılımcıların yükleyeceği kısa filmin dosya ismi, katılımcının adı ve soyadı şeklinde olacaktır.

Başvuru formuna https://saglikkulturspor.eskisehir.edu.tr/ adresi duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Esere ait haklar ve yükümlülükler

3.1.Filmin yasal sahibi/temsilcileri yarışma için gönderdikleri filmlerdeki müzik ve sesler de dâhil olmak üzere tüm fikri mülkiyet haklarının da sahibi olduğunu ve bu filmin sunulmasına ve film ile alakalı fikri mülkiyet haklarının devrine ilişkin gerekli her türlü hakka sahip olduğunu taahhüt etmektedir. Müzik ve seslere ilişkin tüm olası telif ihlallerinden doğrudan filmin yasal sahibi/temsilcisi sorumludur.

3.2. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) çerçevesinde tanınan maddi ve manevi hakların (aslen veya devren) sahibi olduğunu taahhüt ve teyit ederler.

3.3. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, filmin sunulmasına ve film ile alakalı fikri mülkiyet haklarının devrine ilişkin gerekli her türlü hakka sahip olduğunu taahhüt ve teyit ederler.

3.4. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, herhangi bir üçüncü kişinin fikri mülkiyet haklarını (telif hakkı, patent, marka vb.) ihlal etmediğini taahhüt ve teyit ederler.

3.5. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, yaşayan ya da ölü herhangi bir kişinin gizlilik haklarını ve aleniyeti ihlal etmediğini ve lekelemediğini taahhüt ve teyit ederler.

3.6. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, içeriğin Türk Ceza Kanunu, 5651 Sayılı Kanun ve yürürlükteki diğer mevzuata aykırı olmadığını ve ayrıca söz konusu içeriğin suç teşkil edebilecek ve genel ahlaka ve adaba aykırı unsurlar içermeyeceğini taahhüt ve teyit ederler.

3.7. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, başka şekilde herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin şahsi veya mülkiyet haklarına tecavüzün söz konusu olmadığını taahhüt ve teyit ederler.

3.8. Filmin yasal sahibi/temsilcileri, filmin Anayasada belirtilen temel ilkelere, kanunlara, genel ahlaka ve uluslararası anlaşmalara aykırı olmadığını, toplumun ortak duygu ve hassasiyetleri ile çatışır nitelikte olmadığını, bireylerin ve toplumun bir kesimini rencide etmediğini, gruplar arasında düşmanca duygular oluşturmadığını, ulusal ve evrensel değerlere aykırı olmadığını, kültürel ve geleneksel değerlerimizi yansıttığını ve içerik yönünden doğrudan ticari amacı ön planda tutmayıp siyasi amaçlı ve propagandaya yönelik olmadığını taahhüt ve teyit ederler.

3.9. Yarışmaya gönderilen eserler arasında yukarıdaki maddelerden herhangi birinin içeriği ile ilgili ihlal ya da taahhüt dışı unsur olması durumunda yarışma jürisinin bu ihlal ya da suç unsurlarından herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır. Beyana aykırı bir durum olması  durumunda film ya da filmler yarışmadan men edilip, durumun sonradan tespiti durumunda ise verilen ödüller geri alınacaktır.

3.10. Eskişehir Teknik Üniversitesi, yarışmaya gönderilen eserler ve içerikleri ile ilgili tüm materyal ya da dokümanları her türlü yazılı ve görsel medya ile sosyal medya platformlarında gösterim, çoğaltım, paylaşım, işleme ve temsil hakkına sahip olmakla beraber üçüncü kişilere de devir hakkına sahiptir. Ayrıca bu haklar Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bedelsiz devredilecek ve karşılığında herhangi bir ücret talep edilmeyeceği eser sahibi tarafından peşinen kabul ve taahhüt edilir. (Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde düzenlenen festival, şenlik, film gösterimi vb. programlarda gösterim hakkına sahiptir)

3.11. Her türlü katılımcı yukarıdaki koşulları kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

Film değerlendirmesi nasıl olacak?

4.1.Eskişehir Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ödüllü kısa film yarışmasının ön değerlendirmesi 09 Mayıs 2022 tarihinde; filmlerin konuya uygunluğu ve belirtilen taahhütleri içerip içermediği açısından olacaktır. Jüri değerlendirmesi sonucu dereceye giren filmler katılımcılara duyurulacaktır.

Diğer hükümler nelerdir?

5.1.Yarışma Jürisinin filmleri oylama, başvuru ve ödül töreni tarihlerini belirleme ve değiştirme hakkı saklıdır.

5.2.Gönderilen filmler arasında ödüle layık eser görülmemesi nedeniyle yarışmayı iptal ve filmleri iade etme hakkı, Jüri tarafından düzenlenecek bir tutanakla Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda saklı tutulmaktadır.

5.3. Yarışmaya katılan filmlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmeyecektir.

Verilecek ödüller

Birincilik Ödülü: GAP TURU- ÖZDİLEK HEDİYE ÇEKİ

İkincilik Ödülü: TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ GEZİSİ- ÖZDİLEK HEDİYE ÇEKİ

Üçüncülük Ödülü: ANTALYA CLUP HOTEL TURAN PRİNCE WORLD KONAKLAMA- ÖZDİLEK HEDİYE ÇEKİ

Jüri Özel Ödülü:

1- BİSİKLET- ANADOLU HASTANESİ CHECK-UP- 3 AYLIK SABLON TESİS ÜYELİĞİ

2- 3 KİŞİLİK DİL KURSU

3 AYLIK SABLON TESİS ÜYELİĞİ 

Yarışma takvimi

7.1.Yarışma takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Kısa Filimlerin Teslim Tarihi : 25 Nisan-29 Nisan 2022

Değerlendirme Sonuçlarının Yayınlanması: 27 Mayıs 2022

İletişim

Adres: Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Sağlık, Kültür ve Spor Daire

Başkanlığı Sağlık, Kültür ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü

E-posta: [email protected]

Telefon: 0222 321 35 50 1353

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@