banner163

"1,9 emsali Eskişehir kazansın diye verdik, müteahhitler için değil"

​​​​​​​AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, dün gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısı sonrasında Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi ile ilgili görüşlerini medyamidas.com'a açıkladı. 

SİYASET 04.10.2022, 10:24 04.10.2022, 10:33
"1,9 emsali Eskişehir kazansın diye verdik, müteahhitler için değil"

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, dün gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısı sonrasında Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi ile ilgili görüşlerini medyamidas.com'a açıkladı. 

"Karapınar'da birinci etapta olduğu gibi ikinci etapta da projeyi TOKİ'nin üstlenmesini istiyoruz. TOKİ üstlenirse Eskişehir kazanır"

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Bizler, Karapınar'da birinci etapta olduğu gibi ikinci etapta da projeyi TOKİ'nin üstlenmesini istiyoruz. Çünkü bu tür projeleri TOKİ üstlenirse, aslında kazanan o projenin yürütüldüğü şehir oluyor, yani Eskişehir. Odunpazarı Belediye Başkanı sayın Kazım Kurt, İstanbul Fikirtepe'deki gibi projeyi müteahhitlerin yürütmesini istiyor. Bu projeyi müteahhitler yapacaksa verilen 1,9 emsal çok ama çok yüksek kalıyor. Sayın Kurt projeyi müteahhitler üstlenirse vatandaşın daha çok kazanacağı yanılsamasını ve yanıltmasını sürekli dile getiriyor. Biz, 1,9 emsali TOKİ'nin burada okul, camii gibi sosyal donatıları da yapması için verdik. Bu sosyal donatılar yapılmayacaksa 1,9 emsal çok değil mi?" dedi. 

"Böyle bir şehircilik anlayışı olur mu!"

Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Kazım Kurt'a göre müteahhitler gelecek, 1,9 emsalle bina yapacak ve vatandaş daha çok kazanmış olacak. Bu mantıkla hareket edeceksek, Eskişehir merkezini yöneten 3 belediye de CHP'li, o zaman Eskişehir'deki tüm mahallelere 1,9 emsal verelim. Eskişehir'de yaşayan tüm vatandaşlar kazanmış olsun. Böyle bir şehircilik anlayışı olur mu! Eskişehir'in tamamı neredeyse 2 emsalle daha da beton dolarsa Eskişehir'in hali nice olur" diye konuştu. 

Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Yani sayın Kazım Kurt, 'Biz istediğimiz alanı  gece kondu önleme bölgesi ilan edelim istediğimiz alanı kentsel dönüşüm alanı ilan edelim. Sonra 18 uygulayalım düzenleme ortaklık payı alalım, arsalarımız olsun onları da imarda ticaret, turizm, düğün salonu, özellikle akaryakıt istasyonu alanına dönüştürelim. Park alanlarını dahi, ne olacak nasılsa belediyenin deyip akaryakıt istasyonu alalına dönüştürelim. Müteahhide, müstecire verelim' diyor aslında" dedi. 

"1,9 emsali, Karapınar bölgesi ve Eskişehir sosyal donatılarla kazansın, nezih bir bölge olsun diye verdik, bazı müteahhitler haksız, adaletsiz kazanç elde etsin diye değil"

Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Biz Karapınar'da 1,9 emsali, Karapınar bölgesi okul, camii, parklar gibi sosyal donatılar ile Eskişehir kazansın, Eskişehir'in nezih bölgelerinden biri olsun diye verdik. Belediye, bazı müteahhitler 1,9 gibi benzeri görülmemiş bir emsalle, bir nevi haksız, adaletsiz kazanç elde etsin diye değil. Tartışmalar asla bu temel bakış açısının dışına çıkılmadan yürütülmeli. Eskişehir'in bütününün hukuku gözetilerek karar alınmalı. Eskişehir'de hangi proje hayata geçirilecekse, Eskişehir'in ve Eskişehir'in geleceğinin kazanması fikri en başa oturtulmalı" diye konuştu.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@