Bakan Dönmez'den şok açıklama: "O gün evde elektrik varmış, neden ışıkları açmadınız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Keçiören'de ziyaret ettiği bir kadın ve üç çocuğunun yaşadığı evin elektriklerinin kesik olduğunu iddia etmişti. Bakan Dönmez'den şok açıklama geldi: "O gün evde elektrik varmış, neden ışıkları açmadınız"

SİYASET 24.04.2022, 21:53 24.04.2022, 22:38
Bakan Dönmez'den şok açıklama: "O gün evde elektrik varmış, neden ışıkları açmadınız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ve buna ilişkin bazı yayın organlarında yayınlanan haberlerle ilgili, "Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız" paylaşımında bulunarak Kılıçdaroğlu'na seslendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Ankara’nın Keçiören ilçesi Karakaya Mahallesi’nde bir aileyi ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu’nun faturayı ödeyemediği için elektriği kesik olduğu iddia edilen aileyi ziyareti esnasında sigorta kutusunun hafif açık şekilde duruyor olması dikkat çekmiş ve tartışma yaratmıştı.

Yapılan saha incelemesi ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23 Nisan itibari ile borç nedeniyle elektriğinin kesik olmadığı ve kaçak kullanımının bulunmadığının tespit edildiği açıklandı. 

Bakan Dönmez sordu: "O gün evin elektriği varmış, neden ışıkları açmadınız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından söz konusu olaya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
“Sayın Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?”

Kılıçdaroğlu'ndan "belgesiz" cevap

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da Bakan Dönmez'in açıklamasına bir cevap geldi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!" ifadelerine yer verdi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun "yalancı" dediği Bakan Dönmez'in açıklamasına karşı bir belge veya kanıt sunmaması da dikkat çekti. 

Bakan Dönmez'den anınca cevap: Dün gittiğiniz evde 23 Nisan itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edildi 

Fatih Dönmez, sonraki paylaşımında da, "Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir" dedi. 

Kılıçdaroğlu video paylaşmıştı, elektriğinin kesik olduğunu savunmuştu 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ziyaret ettiği  evden bugün sosyal medya hesabından bir video paylaşmıştı. Videoda da kadının "Benim gibi birçok insan var elektriği kesilen" sözlerine yer verilirken, Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Bu karanlıklar ne zaman aydınlanır biliyor musun sevgili ülkem? Siz böyle yoklukları, yoksunlukları fark etmeye başlayınca. Farkına varmak hepimizin sorumluluğudur. Direneceğiz, duyacaklar" ifadelerine yer vermişti. 

Yaşanan tartışma ve açıklamalar sosyal medyada da büyük tartışma yarattı, merakla izleniyor... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@