Bakan Soylu Eskişehir'de çekilip servis edilen o görüntülerle ilgili konuştu

Eskişehir'de çekildiği belirtilen görüntülerle sosyal medyada ortaya atılan "Suriyeliler sokakta kılıçla geziyor" iddialarının doğru olmadığı ortaya çıkmış, görüntülerdeki kişilerin bir film çekiminde görevli ve tahta kılıçlarla yürüyen kişiler olduğu açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da o görüntülerle ilgili açıklama geldi.

SİYASET 24.08.2022, 01:05 24.08.2022, 01:22
Bakan Soylu Eskişehir'de çekilip servis edilen o görüntülerle ilgili konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüz Yüze 100 Gün" programı çerçevesinde Silivri’de AK Parti İlçe Başkanlığını ve belediyeli ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Soylu, konuşmasında Eskişehir'de çekilen ve "Suriyeliler kılıçlarla geziyor" diye sosyal medyada servis edilen o görüntülere de değindi. Eskişehir'de çekildiği belirtilen görüntülerle sosyal medyada ortaya atılan "Suriyeliler sokakta kılıçla geziyor" iddialarının doğru olmadığı ortaya çıkmış, görüntülerdeki kişilerin bir film çekiminde görevli ve tahta kılıçlarla yürüyen kişiler olduğu açıklanmıştı. 

Bakan Soylu: 'Eskişehir'de Suriyeliler kılıçlarla geziyor" diye sosyal medyada yalan haber yapıyorlar. Bu bir zihniyettir ve bu zihniyeti yenmek durumundayız 

Bakan Soylu, “Her şey istismar ediliyor. Bugün Eskişehir'de yabancılar ellerinde kılıçlarla geziyorlar diye bir görüntü çıktı ortaya. Talimat verdik konu araştırıldı gelen bilgiye göre, Eskişehir'de bir film çekiminde çalışan, bizim ülkenin çocukları olan ve ellerinde de imitasyon kılıçlarla bir yerden başka bir yere gidiyorlar. Sosyal medyadaki ben ona günah galerisi diyorum, günah galerisinde hemen Suriyeliler kılıçlarla beraber sokak ortasında geziyorlar diye yalan haber yapıyorlar. Bunun ufağı büyüğü yoktur bu bir zihniyettir ve biz bu zihniyeti yenmek durumundayız" dedi.

O sosyal medya hesapları hakkında soruşturma başlatıldı 

Eskişehir’de ellerinde kılıçlarla yürüyen 3 gencin videosuna, halkı provoke eden edici mesajlar atan sosyal medya hesapları hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dün akşam saatlerinde bazı sosyal medya hesaplarında, ellerindeki kılıçlarla yolda yürüyen ve yabancı uyruklu olduğu iddia edilen 3 şahsın videosu paylaşıldı. Paylaşımların gündem haline gelmesi ve asılsız iddiaların yaygınlaşması nedeniyle videodaki şahıslar hakkında araştırma yapıldı. Araştırmaların sonucunda videodaki şahısların film şirketi çalışanı oldukları ve ellerindeki kılıçların film sahnesinde kullanılan, kesici olmayan malzemeler olduğu açıklandı. Bugün akşam saatlerinde , Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paylaşılan videoların altında halkı provoke edici mesajlar yayınlayan sosyal medya hesapları hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@