banner163

Bakan Varank'tan Nevşin Mengü'ye yeni görev!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendisi için 'sınav sorularını çaldı' iması yapan Nevşin Mengü'ye cevap verdi.

SİYASET 26.11.2022, 11:35 26.11.2022, 12:16
Bakan Varank'tan Nevşin Mengü'ye yeni görev!

Gazeteci Nevşin Mengü, ODTÜ mezunu olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın üniversiteye sınav sorularını çalarak girdiğini iddia etti.

"Faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor"

Bakan Varank, kendisi için 'sınav sorularını çaldı' iması yapan Nevşin Mengü'ye sosyal medya aracılığıyla cevap verdi. Varank paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor!

Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi.

Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?"

Bakan Varank'ın hocası Prof. Dr. Geoffrey Fox TÜBİTAK'ın konferansına da katılmıştı 


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın Nevşin Mengü'ye cevabında andığı dünyanın önde gelen fizik ve bilgisayar bilimleri alanlarındaki uzmanlarından Prof. Dr. Geoffrey Fox daha önce TÜBİTAK'ın düzenlediği 6. Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı’na da ana konuşmacı olarak katılmıştı. Konferansta Bakan Varank, ABD’de birlikte çalıştığı Prof. Dr. Geoffrey Fox da dahil olmak üzere 200’den fazla araştırmacının bir araya geldiğini ve Fox’un alanında seçkin bir profesör olduğunu belirterek "Dr. Fox şu anda biyoloji, patoloji, sensör bulutları, görüntü işleme, derin öğrenme, ağ bilimi ve parçacık fiziği konularında altyapıdan analitiğe uygulamalı bilgisayar bilimleri alanında çalışıyor. Yıllar boyunca, aralarında Türklerin de bulunduğu birçok doktora öğrencisine danışmanlık yaptı. Kendisi, yüksek lisans eğitimim sırasında benim de hocamdı. Ayrıca daha sonra Indiana Üniversitesi Yaygın Teknolojiler Laboratuvarı’nda (Pervasive Technology Labs) birlikte çalıştık" demiş, Fox’u vizyoner ve ilham verici yaklaşımıyla hatırladığını belirterek etkinliğe katılımı için de teşekkür etmişti. 

Mengü hâlâ goy goy peşinde!

Mengü, Bakan Varank'ın bu sözlerine, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim" sözleriyle yanıt verdi. Mengü, "Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@