Brüksel Başkonsolosluğu'ndan Belçika'daki Türklere uyarı

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Belçika'daki Türkler için bir duyuru yayınladı...

SİYASET 18.12.2021, 16:00 18.12.2021, 16:07
Brüksel Başkonsolosluğu'ndan Belçika'daki Türklere uyarı

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Belçika vatandaşı olmayıp Belçika’da oturma izniyle ikamet eden kişilerin oturum kartı ve pasaportlarında kayıtlı soyadlarına ilişkin bir duyuru yayınladı.

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Belçika vatandaşı olmayıp Belçika’da oturma izniyle ikamet eden kişilerin oturum kartı ve pasaportlarında kayıtlı soyadlarına ilişkin bir duyuru yayınladı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Vatandaşlarımız, Belçika vatandaşı olmayıp Belçika’da oturma izniyle ikamet eden kişilerin oturum kartında yazılı soyadı ile pasaportunda kayıtlı soyadının aynı olması ve bu şartı taşımayan kişilerin Belçika’ya girişlerine izin verilmemesi yönünde bir uygulama bulunmaktadır. Bu uygulama, özellikle, Belçika vatandaşı olmayıp, Belçika’da ikamet eden evli kadın vatandaşlarımızdan, oturum kartlarında evlilik öncesi soyadı kayıtlı olanları etkilemektedir. Son günlerde uygulamada yaşanan sıkıntılar üzerine, Büyükelçiliğimiz tarafından Başkonsolosluklarımızla birlikte konu hakkında Belçika makamları nezdinde girişimlerde bulunulmuş ve aşağıdaki hususlarda mutabakata varılmıştır:

a) 31.03.2022’ye kadarki geçiş sürecinde kullanılmak üzere, Başkonsolosluklarımızdan temin edilebilecek “certificat d’individualité / individualiteitsattest” ibraz edildiği takdirde Belçika’ya sorunsuz seyahat edilebilecektir.

b) Bu geçiş sürecinde, oturum kartı ve pasaportundaki soyadları farklı olan vatandaşlarımızın, ikamet ettikleri belediyeye başvurarak, oturum kartlarındaki soyadlarını değiştirmeleri gerekli olacaktır. 31.03.2022 tarihinden itibaren “certificat d’individualité / individualiteitsattest” ibrazı suretiyle Belçika’ya seyahat edilmesi mümkün olamayacaktır.

c) Hem Türk vatandaşlığı hem Belçika vatandaşlığı bulunanlar, Türk pasaportu yerine, Belçika kimlik kartlarıyla (Belgique Carte D’Identite / BelgieIdentiteitskaart) Türkiye’ye seyahat ettikleri ve uçak biletlerini de Belçika kimlik kartlarında kayıtlı soyadına uygun şekilde düzenlettikleri takdirde, Belçika’ya giriş-çıkışlarda sorun yaşamayacaktır.

Yukarıdaki hususlar ışığında, oturum kartı ve pasaportundaki soyadları farklı olan vatandaşlarımızın, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için;

a) 31.03.2022’ye kadar Belçika’ya dönmek üzere, Belçika dışına yapacakları seyahatler öncesinde Başkonsolosluklarımıza müracaat ederek “certificat d’individualité / individualiteitsattest” talep etmeleri,

b) Ayrıca, mümkün olan en kısa sürede, Başkonsolosluklarımızdan “uluslararası doğum kayıt örneği” (Formule A), “uluslararası evlenme kayıt örneği” (Formule B ve “certificat d’individualité / individualiteitsattest” temin ederek, oturum kartlarında kayıtlı soyadının Türk pasaportunda kayıtlı soyadıyla değiştirilmesi için bağlı bulundukları belediyeye başvurmaları önem taşımaktadır. Saygıyla duyurulur."
 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@