Burak Haktanır'a destek yağıyor... "Geri alın o ödülü"

Boğaziçi Film Festivali'nde ödül alan yönetmen Özcan Alper, ‘barışı savunduğu için tutuklandı' diyerek ödülü TTB Başkanı Fincancı'ya adayınca, oyuncu Burak Haktanır, “O kadın TSK'ya iftira attı” diye törende bağırarak tepki gösterdi. Sosyal medyada Haktanır'a destek yaparken Alper'e tepki yapıyor, ödülün geri alınması isteniyor.

SİYASET 30.10.2022, 12:23 30.10.2022, 12:41
Burak Haktanır'a destek yağıyor... "Geri alın o ödülü"

Boğaziçi Film Festivali'nde ödül alan yönetmen Özcan Alper, ‘barışı savunduğu için tutuklandı' diyerek ödülü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya adayınca, oyuncu Burak Haktanır, “O kadın TSK'ya iftira attı” diye haykırarak tepki gösterdi.

Burak Haktanır tepki gösterdi: "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor"

Bu ithaf salondan bir grup tarafından alkışlanırken, katılımcılar arasında bulunan oyuncu Burak Haktanır, ayağa kalkarak Özcan Alper'e "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor" diye haykırdı.

Haktanır, ısrarla haykırınca önce sessizlik oldu, sonra Haktanır için de alkışlar yükseldi.

Sahnede bulunan oyuncu Selcen Ergün'ün de Burak Haktanır'ı "Çok eril bir dil kullanıyorsunuz" diye eleştirmeye çabalaması dikkat çekti. 

Haktanır: "Mehmetçiğe sahip çıkmak hepimizin görevi"

Salonu terk eden Haktanır, "Mehmetçiğe sahip çıkmak hepimizin görevi. Belki bu yaptığım kariyerime mal olacak ancak umurumda değil" dedi.

Burak Haktanır'a destek, Özcan Alper'e tepki yağıyor 

Yaşanan bu olay sosyal medyada da gündem oldu, Burak Haktanır'ın tepkisine destek yağıyor. ödülü Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'den ödülün geri alınması isteniyor. 

İşte o mesajlardan bazıları... 

Boğaziçi Fim Festival'den açıklama

Tepkiler sonrasında Boğaziçi Fim Festivali yönetiminden de bir açıklama yapıldı. 

"Boğaziçi Film Festivali olarak önceliğimiz; genç ve yetenekli sinemacılara maddi ve manevi destekler oluşturarak yeni imkanlar sağlamaktır. Bu motivasyonla on yıl boyunca herhangi bir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden katılımcı bir festival olmak için çalıştık.

10. Boğaziçi Film Festivali Kapanış Gecesi ve Ödül Töreni'nde yaşanan istenmeyen olayların ve onaylanması mümkün olmayan siyasi söylemlerin meydana getirdiği etki bir yıllık uzun bir çalışma sonucunda ortaya koyduğumuz programın, filmlerin ve ödüllerin konuşulup tartışılamamasına sebep olmuştur.

Her zaman sanatçıları ve filmleri önceleyen bir festival olarak, ödül törenimizde ödül kazananların politik göndermeleri ve sloganlarını kınıyor, kültür ve sanat hayatımızın sağlıklı bir zeminde yükselmesi temennisinde bulunuyoruz.

Yorumlar (1)
Mavi 1 yıl önce
İşte vatan evladı,kalabalığa rağmen tepkisini veren duyarlı Türk...

Gelişmelerden Haberdar Olun

@