Bursa'dan İzmir'e sert tepki geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşma tartışılıyor. O sözlere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan da tepki geldi...

SİYASET 10.09.2022, 17:08 10.09.2022, 17:12
Bursa'dan İzmir'e sert tepki geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşma tartışılıyor. Soyer'in ''100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi'' sözlerine MHP'den ve AK Parti'den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik" derken; AK Parti Sözcüsü Çelik ise ''Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur'' ifadesini kullandı.

Alinur Aktaş: "Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de bizim, hepimizin..."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı paylaşımda, "Dün akşam İzmir’de biri gaflet ve dalalet içinde ifadelerde bulunmuş. Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de bizim, hepimizin..." ifadelerine yer verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmaya AK Parti ve MHP'den art arda tepkiler geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" için yayımladığı mesajında, Soyer'in ''100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi'' sözlerini ''Cehalet'' olarak niteledi. MHP lideri, şu ifadelere yer verdi: ''Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100'üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır. Ecdadımıza karşı ihanet suçu işlemeleri fıtratlarının gereğidir.''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Tunç Soyer'in açıklamasına tepki gösteren isimlerdendi.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, ülkeye yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti'ni hedef almasının şuursuzluk olduğunu ifade etti.

Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmeye çalışanların milletin egemenlik hakları ile sorunu olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bütün siyasi misyonu Cumhuriyet'imiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyet'imize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@