banner163

Büyükerşen ve Ataç'tan Kazım Kurt'a zehir zemberek tepki! Eskişehir'de gündemi sarsacak açıklama

Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştaya katılmayacaklarını zehir zemberek bir açıklamayla duyurdu! Eskişehir gündemine bomba gibi düşecek açıklama...

SİYASET 03.01.2024, 15:06 03.01.2024, 16:23
Büyükerşen ve Ataç'tan Kazım Kurt'a zehir zemberek tepki! Eskişehir'de gündemi sarsacak açıklama

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştaya katılmayacaklarını zehir zemberek bir açıklamayla duyurdu! Eskişehir gündemine bomba gibi düşecek açıklama...

Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı o çalıştayın 7 Ocak'ta gerçekleşeceği duyuruldu

Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Çalıştayı"nın, Odunpazarı Belediyesi ev sahipliğinde 7 Ocak 2024 Pazar Günü Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşeceği duyurulmuştu. Yapılan duyuru ve haberlerde ayrıca, söz konusu çalıştaya SDD Genel Başkanı Sami Doğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in de katılacağı ve açılış konuşmaları yapılacağı belirtilmişti. 

Büyükerşen ve Ataç'tan ortak açıklama

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç'ın imzasıyla ortak bir açıklamayı paylaştı. Açıklama gündeme bomba gibi düştü. 

"Oldukça manidar ve siyasi hesaplar ile gerçekleştirilecek bir etkinlik olduğunu gösteriyor"

Büyükerşen ve Ahmet Ataç ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

"Sosyal Demokrasi Derneği tarafından “Yerel Yönetimler Çalıştayı” adlı etkinliğin 7 Ocak 2024 tarihinde şehrimizde düzenlemektedir.
Söz konusu etkinliğin programını incelediğimizde bizlerin de konuşmacı olarak programda yer aldığımızı, yerel yönetimler konusunu ele alan bu çalıştay planlanırken ise bu şehrin 20 yılı aşkın süredir yerel yöneticileri olarak bizlere danışma ya da bilgi verme lütfunda bile bulunulmadığını belirtmek isteriz. Öte yandan bu çalıştayın zamanlaması ve yerel seçimlere bu kadar kısa bir süre kala planlanması oldukça manidar ve siyasi hesaplar ile gerçekleştirilecek bir etkinlik olduğunu göstermektedir."

"Verimli olmayacağı gibi rakip siyasi partilerin gereksiz spekülasyonlarını da beraberinde getirecektir"

Belirtmek isteriz ki yerel yönetimler gibi köklü, derin bir konuda düzenlenecek bir çalıştay, gerçekleşmeden sadece 4 gün önce duyurulması da doğru değildir. Emrivaki yapılarak, “ben yaptım, oldu” anlayışı ile düzenlenecek bir etkinlik, verimli olmayacağı gibi rakip siyasi partilerin gereksiz spekülasyonlarını da beraberinde getirecektir. Eskişehir kentleşme anlamında ülkemizin örnek bir şehridir ve yerel yönetim alanında ulusal ve uluslararası üne sahiptir. Nitekim Avrupa Komisyonunun "Başarılı Yönetim İçin Uzmanlık Merkezi"nin tespit ettiği "En İyi Demokratik Yönetişim Kristal Ödülü" geçen hafta İstanbul'da yapılan törenle Türkiye için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyelerine verildi. Ödül gerekçesi İyi Demokratik Yönetişimin 12 ilkesine uygunluk olarak belirtilerek, her iki belediyenin bu markayı kullanabilecekleri açıklandı. Öte yandan Tepebaşı İlçe Belediyesi de dünyada Çevre Oscar'ı olarak bilinen "Ulusal Enerji Küresi Ödülü"nü 2 bin 500 proje içinden kazanmıştır. Bunun yanı sıra “14'ncü Sürdürülebilir Şehirler ve İnsan Yerleşimleri Forumu Akıllı Kent Uygulamaları” alanında "Küresel Model" ödülünü de ilçe belediyesi olarak Tepebaşı'na verilmiştir.  

"Emrivaki ile düzenlenen organizasyonlar kent geleneğimize yakışmaz... Bu etkinliğe katılmayacağız, takdir Eskişehir halkınındır"

"Her iki belediye de, Eskişehirlileri başarıları ile defalarca kez gururlandırmış, sadece kentimizde değil uluslararasında ve tüm ülkemizce takdir edilen belediyeler olmuşlardır. Dayanışma ve birliktelik ruhu ile hareket ettiğimiz Eskişehir’de, emrivaki ile düzenlenen organizasyonlar kent geleneğimize yakışmadığı gibi yerel yönetim ilkelerimiz ile de uyuşmamaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile “Yerel Yönetimler Çalıştayı” adlı etkinliğe katılmayacağımızı kent halkının bilgisine sunuyor, takdiri Eskişehir halkına bırakıyoruz."

Kazım Kurt ne diyecek? Gözler Kazım Kurt'a çevrildi...

CHP'de Eskişehir adaylarının belirlenmesi süreci ve tartışmalar sürerken gelen bu açıklama gündeme bomba gibi düştü. CHP'den aday gösterilmemeleri durumunda Büyükerşen ve Ataç'ın DSP'den aday olabilecekleri konuşulurken, Eskişehir Büyükşehir adayı olmak istediğini açıkça beyan eden Kazım Kurt'un nasıl bir cevap vereceği, bu açıklamadan sonra söz konusu çalıştayın düzenlenip düzenlenmeyeceği merak konusu. 

Yorumlar (1)
Muhtar abi 4 ay önce
Bunlar kendilerini bu şehrin sahibi sandılar iyice, zamanında adam gibi bırakmayı da bilmek gerekir. Her şeyi biz biliriz biz yaparız kafası ile yönettiğniz belediyelerde de durum farklı mı? Nr iş bilmek var ne liyakat. Sizin devriniz bitti.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@