banner163

CHP Eskişehir Milletvekillerinden havalimanı açıklamaları

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de açıklamalarda bulundu...

SİYASET 23.03.2022, 16:26 23.03.2022, 16:34
CHP Eskişehir Milletvekillerinden havalimanı açıklamaları

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de açıklamalarda bulundu... 

Hasan Polatkan Havalimanı'nın özel uçuşlara kapatılacağı iddiasıyla ilgili TBMM'de konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ulaştırma Bakanlığı’nın havayolu şirketlerine Eskişehir’e uçmama baskısı yaptığını savunarak, “Eskişehir’e, Eskişehirlilere, bizim ayrılmaz parçamız Emirdağlılara ve Eskişehir’imizi gezip görmek isteyen milyonlarca yurttaşımıza böyle bir ihaneti aklınızın ucundan dahi geçirmeyin. 50 milyon Euroya yaptırılan ama yolcu uçmadığı için uçmayan yolcu başına işletmecisinin cebini dolduran Zafer Havalimanı ayıbından kurtulmak için AKP iktidarı kurnazlık peşine düşmüş. Yolcu trafiğine başladığı tarihten bu yana bir milyona yakın yolcunun uçtuğu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’mızı çalışmaz hale getirerek oraya yolcu devşirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Çakırözer, "Eskişehir'e uçuş başlatmak isteyen şirketlere ‘Orası kapanacak, siz Zafer'e uçun’ diye talimat verilmiş. Bakın, 2021 yılında Hasan Polatkan Havalimanı'ndan uçan yolcu sayısı 100 bin. Yani tarifeli tek bir sefer olmadan sadece vatandaşlarımızın ihtiyacı sonucu böyle bir başarı var ortada" dedi. 

Çakırözer soru önergesi verdi 

Çakırözer, TBMM’de verdiği soru önergesinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Hasan Polatkan Havalimanı’na yönelik yolcu seferlerinin durdurulup durdurulmayacağını  ve  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu şirketlerinin Zafer Havalimanı’na uçmaları istenen yazıların gerekçesini sordu.

Jale Nur Süllü: "Eskişehirlilere ödetilmesine izin vermeyeceğiz"

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü de yaptığı açıklamada, "Zafer Havaalanı’nın zararını, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nı uçuşlara kapatarak ödeyemezsiniz” dedi. Süllü, “1989’da devlet bütçesine bir kuruş yük olmadan, Anadolu Üniversitesi’nin bütçesi ile dönemin rektörü şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Anadolu Üniversitesi Havaalanı (şimdiki adıyla Hasan Polatkan Havalimanı) sivil havacılık eğitimlerinin verildiği. Türkiye'de tek 'Üniversite Havalimanı’ olarak Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda ile umre seferleri olmak üzere, yılda 100 bin yolcuya hizmet vermektedir. Kütahya’da plansız bir şekilde, uçuş garantisi ile yapılan ve devlet bütçesine büyük yük getiren Zafer Hava Limanı’nın açığını kapatmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce, 1 Nisan 2022 itibariyle uçuşların Eskişehir’den yapılmayacağı Zafer Hava Limanı’nın kullanılacağı belirtilmiştir. Yolcu ve hava yolu firmalarının istemediği, bu girişime derhal dur denilmelidir. İç uçuşların başlatılması yönünde mücadele verilirken şimdi de yurt dışı uçuşlara kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olan havaalanımıza sahip çıkacağız. Biz Eskişehirliler, havaalanımızın uçuşlara kapatılmasına izin vermeyeceğiz.” sözleriyle Bakanlığa seslenen Süllü, “Eskişehir’de çevreyolunda, Alpu Yolunda ve Seyitgazi Yolunda olan kazalara kulaklarını tıkayıp sesimizi duymayan Ulaştırma Bakanlığı, şimdi de havaalanımıza göz dikmiş durumda. Konu ile ilgili soru önergesi verdiğimiz Bakanlığın Eskişehir’e karayolu sonrası havayolu üzerinden de ‘Ulaştırmama’ çabasına sessiz kalmayacağız; Eskişehir’e hizmet etmeme kararlılığında olan AKP yönetiminin Zafer Havalimanı beceriksizliğinin maliyetini, Eskişehirlilere ödetmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@