CHP'li Çakırözer'den Kızılinler açıklaması

Kızılinler'e giden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kızılinler'de yaşanan tartışma ile ilgili açıklamalarda bulundu... Tarım alanı mı, orman arazisi mi?

SİYASET 12.03.2021, 13:56
CHP'li Çakırözer'den Kızılinler açıklaması

Eskişehir’in Kızılinler Mahallesi’ne giden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bazı arazilerin tel örgülerle çevrilip çiftçilerin tarım yapmasına izin verilmediğini savundu.

Çakırözer yaptığı açıklamada, "Çiftçiler on yıllardır bu toprakları ekiyor. Pancar ekiyor, buğday, arpa ekiyor. Şimdi çıkıp bu toprakların tel örgü içine alınmak istenmesi, çiftçiye buraları ekerseniz ceza keseriz demek, bu verimli toprakları ekmeyin demek akla, mantığa sığmıyor.  Üreten çiftçiye buradan çıkın demek, vatana ihanetle eşdeğerdir. Tabii ki orman kıymetlidir ama bu topraklarda üretilecek olan gıda maddeleri de bir o kadar önemlidir” dedi. Çakırözer, Eskişehir Valiliği’ne çağrıda bulunduğunu, çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin sona erdirilmesini istediklerini söyledi. 

Orman alanı mı, tarım arazisi mi?

Söz konusu alanla ilgili bazı çiftçiler, bölgenin Hazine Arazisi denilerek çevrildiğini, Milli Emlak Müdürlüğü bu bölgenin Orman Bölge Müdürlüğü’ne tesis edildiği yönünde çiftçilere yazı gönderdiğini söyledi. Çiftçiler söz konusu arazilerde tarım yapmaya devam etmek istediklerini söyledi. Tel örgü içine alınmak istenen alanın 65 dönümlük bir alan olduğu iddia edilirken, bölgenin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman alanı yapılmak istendiği belirtildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@