CHP'li Çakırözer: O görüntüler Eskişehir esnafını derinden üzdü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den açıklama: "O görüntüler Eskişehir esnafını ve Türkiye’nin dört bir yanında iş, aş derdinde olan esnafımızı derinden üzmüştür."

SİYASET 27.02.2021, 16:00
CHP'li Çakırözer: O görüntüler Eskişehir esnafını derinden üzdü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, COVİD-19 salgını önlemleri kapsamında esnafın dükkanları kapatılırken, AK Parti'nin Hatay kongresinde sosyal mesafe görüntüleri hiçe sayılarak davullu zurnalı kutlama yapıldığına ilişkin görüntülerin esnafı üzdüğünü söyledi. Çakırözer, “O görüntüler Türkiye’nin dört bir yanında iş, aş derdinde olan esnafımızı derinden üzmüştür” dedi.  

"Siyasi parti kongreleri, kayak merkezleri tıklım tıklım ama..."

Eskişehir'deki esnafı ziyret eden ve kafe işletmecileri ile görüşen Çakırözer, yaptığı açıklamada, “Burası normalde bu saatlerde tıklım tıklım olurdu. Eskişehirli ve turistler, nehrin kenarında keyifli zaman geçirirlerdi. Maalesef aylardır bir iki kişiyle paket servis yapmaya çalışıyor. Burada durum böyle, ama başka yerlere baktığımızda siyasi parti kongrelerinde, kayak merkezlerinde insanlar tıklım tıklım. Hatay’da gördüğümüz gibi siyasi parti kongresinde insanlar çılgınca eğleniyorlar. Bu görüntüler burada olsun, Türkiye’nin dört bir yanında olsun insanlarımızı üzmekte. Hele hele aylardır kapalı olan, hem kendi evine hem işçisinin evine ekmek iş aş derdinde olan kafe lokanta esnafını üzmekte" diye konuştu. 

Çakırözer bir esnafın kendisine, “Kafeler kapalı, ancak vergi daireleri açık, bankalar açık. Benim vergim var. Bankaya kredi borçlarım var. Mal almak için zamanında çektiğim kredi borçlarım var. Bizi durdurdular ama bankaya ödemeleri durdurmadılar. Evden çalışma esnek yapıldı, ama bizim kapatıldı. Borçlar da dondurulacak denmedi. Banka arıyor, hala kendilerine borçlandırmak için uğraşıyorlar. Benim beş elamanım işsiz. İki liraya sattığım çaydan ne kazanacağım. En az 10 bin lira dükkan kirası ödeyen işletmeler var. Biz aylardır cepten, çoğu arkadaşım evini, arabasını sattı. Kredi borcu olduğu için sattı. Dükkanım açık olsun o bana tekrar ev getirir düşüncesiyle sattı. Çözüm eşitlik. Spor salonları, masaj salonları açıkken; çok saçma. Bana kapanış verirken, bankaya da verseydi sorun yoktu şu an. Benim toptancıdan aldığım ürünlerin hepsine yüzde 60- 80 oranında zam geldi. Ben kafeyi açtığımda zamlı satamayacağım çünkü insanların alım gücü düşük" dediğini belirterek, esnafın taleplerine çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@