banner163

CHP'li Jale Nur Süllü sert konuştu! Kapısına gidip açıklama yaptı

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü sert konuştu! Kapısına gidip açıklama yaptı...

SİYASET 09.07.2023, 14:13 09.07.2023, 14:19
CHP'li Jale Nur Süllü sert konuştu! Kapısına gidip açıklama yaptı

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulu’nun yıllardır yapılmadığını ve kayyum tarafından yönetildiğini söyleyerek tepki gösterdi, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soru önergesi veren Süllü Birlik önünde de açıklama yaptı. 

Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunun yaklaşık 2- 2,5 yıldır  yapılmadığını söyleyen ve kayyum tarafından yönetilmesinin gerekçesini, Genel Kurulun ne zaman yapılacağını ve kayyum olarak atanan kişinin Tarım İl Müdürlüğü’nde yeni bir görevlendirme ile İdari İşler Müdürü olarak atanıp atanmadığını Tarım ve Orman Bakanı’na soran Süllü, “Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili olarak görev yapan birisinin aynı zamanda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak görevlendirilmesi kamu yönetimi, kamu kaynaklarının dağıtılması ve denetlenmesi bakımından kamuoyunda tartışma yaratmaktadır” dedi.

Soru önergesinde, Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürünün kayyum olarak atamasının yasal dayanağını soran CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, "Atama hangi tarihte yapılmıştır? Hangi nitelikleri dikkate alınarak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak görevlendirilmiştir? Atanan kişi kurumun hangi özlük haklarından yararlanmakta ve huzur hakkı veya herhangi ad altında kurumdan bir ödeme yapılmakta mıdır? Olağan Genel Kurulun bugüne kadar yapılmamasının gerekçesi nedir ve hangi tarihte yapılması öngörülmektedir?” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin önüne giderek de açıklama yapan Süllü, “Birlik, yaklaşık iki buçuk üç yıldır kayyum tarafından yönetiliyor. Birliğin başında bulunan kayyum da Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde hayvan sağlığından sorumlu şube müdürü. Yani hibelerin ve desteklerin verilmesinden sorumlu olan kişi. Bu, yaman bir çelişki. Biz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bir soru önergesi vererek bütün bunların nedenlerini sorduk. Genel Kurul’un halen neden yapılmadığını ve Yetiştiriciler Birliği’nin başında neden Tarım İl Müdürlüğü’nden bir şube müdürün bulunduğunu içeren sorularımızı Meclis’te soru önergesi olarak verdik, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@