CHP'liler yine Murat Özcan'ı konuşturmamak için ter döktü! Özcan, Kocakır gerçeğini açıkladı 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde sert tartışmalar yaşanırken, CHP'li meclis üyelerinin sürekli Mrat Özcan'ın sözünü kesmeye çalışması dikkat çekti. Büyükerşen'in de Büyükşehir Meclisi'nde sadece 3 dakika süre vermeye kalktığı Murat Özcan CHP'lilere sakinlikle bir bir cevap verdi, Kocakır projesi gerçeğini de açıkladı...

SİYASET 02.10.2023, 19:43 02.10.2023, 20:28
CHP'liler yine Murat Özcan'ı konuşturmamak için ter döktü! Özcan, Kocakır gerçeğini açıkladı 

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında CHP'li meclis üyelerinin hükümete ve AK Parti'ye yönelik eleştirileri sonrasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın bu meclis toplantısındaki konuşmasını da CHP'li meclis üyelerinin sık sık kesmeye çalışması dikkat çekti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yılmaz Büyükerşen'in sadece 3 dakika süre vererek adeta konuşturmamaya çalışması tepki toplayan Murat Özcan'ın Kocakır ile ilgili sözleri sonrasında ise CHP'lilerin sessizleşmesi dikkat çekti.  

Murat Özcan  konuşmasında, meclis toplantılarında hiçbir soruyu cevapsız bırakmadıklarını ifade ederek, "Meclisi izleyen herkes bu soruların hep cevaplandığını bilir. Ama görülen o ki cevaplar arkadaşların işine gelmiyor" dedi. 

"Şehrin menfaati için parti rozetine göre değil, bu şehrin çocukları olarak insiyatif aldık"

Özcan, "Devletin ve hükümetin yol arkadaşları olarak cevap veremeceğimiz hiçbir soru yok. Elimizden geldiği kadar şehrin menfaatini ilgilendiren konularda da parti rozetine göre değil, bu şehrin çocukları olarak insiyatif almışızdır. En bariz örnek olarak Karapınar Gecekondu Önleme bölgesini de gösterebiliriz" diye konuştu. 

CHP'lilerin ekonomiye yönelik eleştirileri konusunda da Özcan, "Belediyenin yaptığı zamlardan da bahsedersek bunun altından kalkamazsınız. 2001 yılında bir Cumhurbaşkanı Başbakana anayasa fırlattı diye krizlerle karşılaşmadık. Biz dünyadaki ham madde ve pandemi krizleri ile karşılaştık. Hükümetimiz, aynı zamanda Rusya - Ukrayna, Azerbaycan - Ermenistan savaşlarına rağmen, etrafımızda savaşlar olmasına rağmen bunların etkilerini en az yansıtan hükümettir" dedi. 

"Büyükşehir Meclisi'nde konuşma hakkımız engellenmeseydi anlatacaktım"

Kocakır'da belirlenen alanda yeni bir yaşam alanı oluşturulmasına yönelik proje ile ilgili CHP'lilerin sözleri konusunda da Özcan, "Kocakır'da bir proje varmış, yapılmamışmış... Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşma hakkımız engelenmeseydi, Kocakır'da ne olduğunu sizlere anlatırdım. Kısaca özet geçeyim. Belgelerini de isterseniz gönderirim. Büyükşehir'in 50 bin dönümlük yerle ilgili imar çalışması Bakanlık denetimine tabii tutulmuş, büyük ovaya girdikten sonra da tarım arazilerine göre ilerlemesi de yasaklanmıştır" dedi. 

"Büyükşehir Belediyesi, Odunparı Belediyesi'ne devretseydi bugün Kocakır mevkisi imara açılmış olacaktı"

Özcan, "Sonrasında 'biz tarım arazilerine göre imara izin vermiyoruz, belediyeye alternatif alan gösterelim' diye bir çalışma yapıldığı esnada, ki Büyükşehir Belediyesi çalışanları da bu çalışmanın içindeyken... Alınan bir kararla, Büyükşehir Belediyesi'nin talebinin geri çekildiği, Tepebaşı Belediyesi'ne devredildiği görülüyor. Büyükşehir Belediyesi Tepebaşı Belediyesi'ni değil de, Odunpazarı Belediyesi'ni yetkilendirmiş olsaydı bugün Kocakır mevkisi imara açılmış olacaktı arkadaşlar" dedi. 

Murat Özcan'ın bu sözleri sonrasında CHP'li meclis üyelerinin sessizleşmesi dikkat çekti.

"Siz çağdaş bir barınak yapana kadar boşaltılmayacak bunu siz de biliyorsunuz, algı oluşturuyorsunuz"

Murat Özcan, ayrıca Odunpazarı Belediyesi'nin hayvan barınağının kapatılacağı iddiaları konusunda da, "Bir kaşık suda fırtına koparmak derler ya... Hayvan barınağı ile ilgili, sorunun çözümü için bürokratların çok yardım gösterdiği bir ortamda, tüm Türkiye çapında itibarsızlaştırma politikasına giriştiniz. Aslında sizlere iyi niyetle yardımcı olmak isteyen bürokratlarımıza karşı yaptığınız açıklamalar da şık olmadı. Bir şikayet üzerine ruhsatsız büyüttüğünüz alanla ilgili size yardımcı olmak da istemişler. Eğer yeriniz yoksa, Hazine'den yer vermek suretiyle yardımcı olabilecekleri söylenirken bunu bir krize çevirdiniz. Siz bir talepte bulunsaydınız, sanki yarın orayı boşalttıracaklarmış gibi bir algı oluşturdunuz. Çağdaş kriterlere uygun bir şekilde bir hayvan barınağı yapılana kadar oradaki hayvanlar dışarı atılmayacaktır, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@