banner163

CHP’li Çakırözer Meclis araştırması istedi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gara operasyonu ile ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.

SİYASET 19.02.2021, 13:31
CHP’li Çakırözer Meclis araştırması istedi

Terör örgütü PKK’nın katlettiği 13 şehidimiz ile ilgili TBMM’de konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, rehineleri alçakça katleden terör örgütü PKK’yı lanetlediğini belirtirken, Gara operasyonu ile ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kurulması talebinde de bulundu.

“Terör örgütünü ve ona olanak sağlayanları lanetliyorum”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri kanunu görüşmeleri sırasında söz alarak, “Silahsız rehineleri böylesine alçakça katleden terör örgütünü ve onun sınırımızın dışında konuşlanarak ülkemizin güvenliğine tehdit oluşturmasına olanak sağlayanları bu kürsüden lanetliyorum. Terör örgütünün kaçırıp yıllarca rehin aldığı ve vahşice öldürdüğü şehitlerimizin kurtarılmasına yönelik yapılan operasyonun başarısız sonuçlanması istisnasız hepimizi üzmüştür” dedi.  

“Meclis’te araştırma komisyonu kurulmalı”
Çakırözer ayrıca, “Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmalı, ilgili kurumların yetkilileri dinlenmelidir. İstihbarat olsun, operasyonel olsun bu operasyonun başarısızlığının ardında yatan nedenler tüm boyutlarıyla ortaya konulmalıdır. Geleceğe ışık tutacak tavsiyelerle birlikte bu rapor kamuoyuna açıklanmalıdır. Ancak bu şekilde, PKK olsun, FETÖ olsun bu konunun terör örgütleri tarafından istismar edilmesi ve yurt dışında Türkiye aleyhinde kullanılma girişimleri engellenmiş olur” diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@