banner163

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde ve önemli çağrı: Fırsatı kaçırırsak evlatlarımızın yüzüne bakamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine toplantısı sonrasında ekonomiyle ilgili önemli açıklamalar... Esnaf ve çiftçilere müjde...

SİYASET 08.12.2021, 19:37 08.12.2021, 19:51

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 16.35'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.  Toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kılıçdaroğlu'nun o konuşmasına ve yaptığı harekete tepki: "Türkiye edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır"

Türkiye edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Milleti kendi yalanlarıyla kandırabileceğini sananların egolarıyla geldikleri nokta burasıdır. Hiç kimsenin partisinde, evinde nasıl davrandığına karışmayız. Ancak herkesi TBMM'nin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine, bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek görevimizdir

Yeni Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati beye bir kez daha başarılar diliyorum. Sayın Nebati bugüne kadar iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine, milletvekilliğinden bakan yardımcılığına kadar farklı alanlarda farklı görevleri başarıyla yapmış bir kardeşimizdir.Katarla bugüne kadar siyasi, askeri, ticari, ekonomik ve kültürel konuları kapsayan toplam 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi sürekli ileriye taşıdık. 

Türkiye'nin yatırım atağı her anlamda hızla sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında kimi kendi vatandaşlarımız tarafından kimi uluslararası yatırımcılar tarafından sürdürülen yatırımları yakından takip ediyoruz.

"EKONOMİDE NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ"

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çetelerin reçetelerinde değil istihdam ve üretimde görüyoruz. Ekonomide yşaanan büyük değişimi mecrasından saptırmak isteyenler var. Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileriye taşıyacağız.

Salgın döneminde benzer bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Küresel ekonominin yüzde 3.4 küçüldüğü geçen yıl biz yüzde 1.8 oranında büyüme kaydettik. Bu yılkı büyüme oranımız çift haneli rakama doğru gidiyor.

Düşük faiz ve dengeli kur ile ülkemizi adım adım daha ileriye taşıyacağız. Daha önce de söylediğim gibi biz  ekonomide ne yaptığımızı biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz. 

İstihdamdaki her artış milli gelirimize de yukarı yönlü katkıda bulunmaktadır. Cari açığımızıda cari fazlaya döndürdüğümüzde gereken kaynak zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır. 

Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları atıyoruz. Asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve sosyal yardım politikalarıyla bugüne kadar kimseyi yalnız bırakmadık.

Bugünde salgın döneminde başlattığımız esnaf kredilerinde uygulanan hazine desteğini 2022'de de devam ettireceğiz. 2021 yılında kullanılan 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyarlık kısmını hazine karşıladı.

Stopaj indirimi mart sonuna kadar devam edecek 

Önümüzdeki 3 yıl boyunca hazinenin yapacağız faiz desteği 26 milyon lirayı bulacaktır. Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık.

Çiftçilere 2,6 milyar liralık kuraklık desteği Aralık ayında hesaplara yatacak 

Ülkemizde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, arpa, buğday, mercimek üreticilerimiz büyük zarara uğradı. Çiftçilerimize 2,6 milyar lira kuraklık desteğini Aralık ayında hesaplarına yatıracağız. 

"Buradan talimat veriyorum: Stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak"

Canlı yayında stokçulukla ilgili bakanlıklara ve belediyelere talimat veren Erdoğan, "Fahiş fiyat artışları konusunda buradan talimat veriyorum. Stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Fırsatçılık peşinde koşanları ne millet ne tarih ne de devlet affeder. Sadece kendisi daha çok kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına hukukuna girmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kurdaki dalgalanma mutlaka duracak... Orantısız kazançla refah devrinin sonu yaklaşıyor"

Kurdaki oynaklığa değinen Erdoğan, "Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma mutlaka duracaktır. Bankada yastık altında dövizi olan yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirsin. Dünyanın bir kısmında asırlardır süren orantısız kazanç ve bununla sağlanan yüksek refah devrinin sonuna yaklaşıyor. Milletimizin her bir ferdinden tarihi mücadelede bize destek vermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

"Bu büyük fırsatı kaçırırsak evlatlarımızın yüzüne bakamayız"

Ekonomide verdikleri mücadelenin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunun da altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'nin bu mücadeleye destek vermesini beklediğini ifade ederek, "Bu büyük fırsatı kaçırırsak evlatlarımızın yüzüne bakamayız" dedi. 

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@