Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve yeni yatırımların açılış törenine katıldı. Önemli açıklamalar...

SİYASET 29.08.2022, 15:45 29.08.2022, 17:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Büyük Taarruz ve akabindeki çatışmalar dünya askeri tarihine en başarılı askeri harekat olarak geçmiştir. Milletimiz ebedi vatanı Anadolu'daki istikbaline sahip çıkmakta kararlı olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Mücadelenin sadece silah ve para ile değil inanç, iman ve kararlılıkla kazanıldığı görüldü. 

Milletimizin son iki asrı kayıplarla saldırılara karşı direnmekle geçmiştir. Her badireyi atlattık, her oyunu bozduk, hep mücadele ettik. Sabreden kimse zafere ulaşır. 

Türkiye'nin her alanda geri kalması için kurulan mekanizmalar o kadar güçlüydü ki iyi niyetli girişimler sonuç vermedi. Hükümete geldiğimizde iki asırdır altyapısı ihmal edilmiş, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askeri gücü törpülenmiş bir Türkiye devraldık. 

Altyapı eksikliklerini 20 yılda tamamlayacak bir hareket başlattık. Kalkınma hamlemizin önemi ve gücü salgın dönemiyle onu takip eden küresel ekonomik kriz sırasında çok daha iyi anlaşıldı. Tüm dünyanın dengesi alt üst olurken biz hedeflerimize doğru yürümeye devam ettik. 

"TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELDİK"

Terörle mücadele Türkiye'nin sorunlarında ilk sıradaydı. Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek'e, Bestler Deresi'ne girdik mi? Terör inlerini bunların kafalarına kafalarına geçirdik mi? Yurt içi ve dışında bunları başardık mı? Başarmaya devam edeceğiz. Nice bedeller ödedik ama Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. 

Kütahya'da açıkladı: Tarım Kredi Kooperatifleri market sayısını 3 bine çıkaracağız 

Türkiye'yi dünyanın en stratejik ülkelerden biri haline getirdik. Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var ama bu dünyanın da sorunu. Tüm gelişmiş ülkelerin böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına bakmayın. Bak doğalgaz bulamıyorlar... Marketlerin rafları Avrupa'da boş. 

Biz Tarım Kredi Kooperatifleri ile vatandaşa daha ucuz ürünler satmaya başladık. Bu artarak devam edecek. Market sayısını 3 bine çıkaracağız. Vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek. Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin ve politikaların günlük hayattaki yansımalarını daha iyi göreceğiz. Biraz sabır ve daha çok destek istiyorum."

Kütahya'daki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız" diye konuştu.

Erdoğan, "Sultan Alparslan Bizans'ın gururlu hükümdarı Diyojen'in sayıca üstün ordusunu yenerek Anadolu'nun kapılarını milletimize Malazgirt'te açmıştır. Milli Mücadele ile asırlardır tükenmeyen bir kin ve hırsla bizi bu topraklardan atmak isteyenlere Anadolu'nun ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha ilan ettik. Selçuklu ve Osmanlı'nın mirasını devralan Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ter ve kanla döşenmiştir. Birinci Dünya Savaşı'nda dört bir yanda yedi düvele karşı savaşan, pek çok yerde zaferler kazanan Osmanlı, İstanbul'un işgali ve Sevr dayatmasıyla adeta dermansız bırakılmıştı. Vatan topraklarını dört bir yandan işgale başlayan düşman, Adana, Antep, Maraş direnişleriyle pabucun pahalı olduğunu görünce, sinsi amaçlarının taşeronluğunu Yunan'a bırakmıştır. İstiklal mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Anadolu'ya taşıyan milletimiz varını yoğunu ortaya koyarak hazırladığı ordusuyla, Kocatepe ve Dumlupınar'da yeni bir destanın girizgahını yapmıştır. Samsun ile başlayıp Ankara'da TBMM'nin açılışıyla dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her aşaması küllerinden yeniden doğan bir milletin uyanışının sembolüdür. Oldukça zor ve zahmetli bir sürecin ardından ordumuz yine bir Cuma günü 25 Ağustos'ta nihai zafer için son hazırlıklarını tamamlamıştır. O gece ezanlar okundu, namazlar kılındı, dualar edildi, son sıcak yemekler yendi ve ertesi sabah gün ağrırken hücum emri verildi. Kocatepe'den başlayıp Dumlupınar'a oradan İzmir'e kadar süren Büyük Taarruz, epeydir savunmada olan Türk ordusunun uzunca bir aradan sonra yaptığı ilk saldırı harekatıydı. Düşmanın belki makinelisi, topu, kamyonu, arabası, uçağı bizden çoktu ama bizim askerimizin iman dolu yüreği bu eksiklerin hepsini fazlasıyla telafi ediyordu. Nitekim Yunan ordusu çekilirken 200 bin kişilik kuvvetinin yüzde 65'ini Afyon-Kütahya hattında zayiat olarak bırakmıştır. Bu millet o imanlı yürekleriyle, imansızları İzmir'den denize döktü. Aşağı yukarı aynı sayıya sahip Türk ordusunun bu savaştaki kaybı ise sadece yüzde 6,5 civarındadır. Büyük Tarruz ve akabindeki çatışmalar dünya askeri tarihine en başarılı topyekûn savaş olarak geçmiştir. Türk'ün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevr'i milletimiz işte bu topraklarda kanıyla canıyla yırtarak müstevilerin suratına çarpmıştır. Türk'ün esir edilemeyeceğini, Türk'e kefen biçilemeyeceğini 26 Ağustos'ta Afyon'da başlayıp, 9 Eylül'de İzmir'de sona eren bu kıyamla tüm dünyaya ilan ettik. Kocatepe'den başlayıp Dumlupınar'a uzayan büyük taarruz sonrası bu millet, o imanlı yürekleriyle imansızları İzmir'den denize döktü. Mücadelenin sadece silahla, parayla değil, imanla, kararlıkla azimle kazanıldığını herkes gördü" diye konuştu.



Erdoğan şöyle devam etti: "Hükümete geldiğimizde 2 asırdır alt yapısı ihmal edilmiş, siyasi ve askeri gücü sürekli törpülenmiş bir Türkiye devraldık. Biz hedeflere doğru yürüyüşümüze asla ara vermedik. Terörle mücadele Türkiye'nin sorunlarında ilk sıradaydı. Bütün terör inlerini bunların kafalarına geçirdik. Bundan sonra da geçirmeye devam edeceğiz. Attığımız her adımda dışarıdan ve içeriden engellemelerle karşılaştık. Hamd olsun hepsinin üstesinden geldik. Milletimize kazandırdığımız eserlerin yanında, küresel gelişmelerde de Türkiye'yi dünyanın en stratejik ülkelerinin arasına getirdik. Türkiye, yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak ekonomik modelini değiştirdiği için küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır. Tarım kredi kooperatifleriyle vatandaşımıza ürünleri daha ucuz satmaya başladık. Buna artarak devam edeceğiz. Market sayısını süratle 2000-3000'e çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

"Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz" diye devam eden Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. O dönemde İslam dünyasının dört bir yanından kendileri de bin bir yokluk ve zulüm altında yaşayan dostlarımızdan da ülkemize yardım yağmıştır. Büyük Tarruz öncesinde de tıpkı bugün olduğu gibi ülkenin askeri gücünden mali kaynaklarına tüm imkanlarını sorgulayarak bu işin olmayacağını söyleyenler vardı. Ama sonuçta mücadelenin sadece silahla sadece parayla değil asıl imanla, kararlılıkla, azimle, inançla kazanıldığını herkes gördü. İki asırdır altyapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi güdük bırakılmış siyasi ve askeri gücü sürekli törpülenmiş bir Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık. Türkiye'nin asırlık altyapı eksiklerini 20 yılda tamamlayacak bir kalkınma hamlesi başlattık eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye her alanda ülkemizi cumhuriyetin hedefi olan muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık. Kalkınma hamlemizin önemi ve gücü, salgın dönemiyle onu takip eden güvenlik ve ekonomi krizi sırasında çok daha iyi anlaşılmıştır. Tüm dünyanın dengeleri altüst olurken biz hedeflerimize doğru yürüyüşümüze asla ara vermedik. Aynı şekilde demokraside de her kesimden vatandaşımızın hak ve özgürlük alanlarını genişleterek sosyal gerilimlere ve terör örgütlerinin zemin bulmasına fırsat veren tüm çarpıklıkları ortadan kaldırdık" ifadelerini kullandı.

Kütahya'da 5,5 milyar TL'lik 344 projenin açılışı yapıldı

Erdoğan, yapımı tamamlanan ve 5,5 milyar TL'ye mal olan 344 projenin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan: Kütahya'ya 20 yılda 26 milyarlık yatırım yaptık

Kütahya'ya 20 yılda 26 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, "Yaşadığımız onca hadiseye rağmen hedefleri adım adım hayata geçirdik, eksikleri de süratle tamamlıyoruz. 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz. 2071 idealimiz gelecek, içinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. Bir asır önce Büyük Taarruzu ve ülkemizi nasıl istiklale kavuşturduğumuzu konuşmuştuk. Türkiye'yi bu günlere getirdiğimizi konuşmuştuk. Yaptığımız yatırımlara, eserlerle, hizmetlerle Kütahya'nın da çehresini değiştirdik. 20 yılda Kütahya'ya toplamda 26 milyar liralık yatırım yaptık. Bunu biz yaptık" dedi. 

Töreni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz 

Bakan Soylu: Amerikan Başkanı da Avrupalı liderler de Tayyip Erdoğan'ın önünde sıraya girecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2023'te Tayyip Erdoğan Allah'ın izniyle ve bu milletin desteğiyle seçimi kazandıktan sonra Amerikan Başkanı da Avrupalı liderler de sıraya girecekler sıraya. Önünde sıraya girecekler." ifadelerini kullandı. Soylu, Kütahya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla SGK İl Müdürlüğü yanındaki alanda düzenlenen 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada vatandaşları selamladı. "Kim ne yaparsa yapsın. Kim ne ortaya koyarsa koysun." diyen Soylu, şöyle konuştu: "Şu muhteşem topluluğun önünde ahdimizi tekrarlamak, ahdimizi tekrar ortaya koymak istiyoruz. 2023'e milletin adamı, bütün dünyaya meydan okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanlığı ile bütünleştirmeye, birleştirmeye hazır mısınız? Sadece ben duymayayım. Bu Amerika da duysun. Avrupa da duysun. Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışanlar da duysunlar. Tekrar söylüyorum Kütahya, zaferin insanları, bize özgürlüğümüzü, bize hürriyetimizi, bize bağımsızlığımızı, bize ay yıldızlı bayrağımızı, bizi Ezan-ı Muhammedimizle tekrar buluşturan, önünde saygıyla eğilmekten onur duyduğumuz sizler. Sizlere tekrar soruyoruz. Ne olacak biliyor musunuz? Onlar konuşacaklar. 2023'te Tayyip Erdoğan Allah'ın izniyle ve bu milletin desteğiyle seçimi kazandıktan sonra Amerikan Başkanı da Avrupalı liderler de sıraya girecekler sıraya. Önünde sıraya girecekler. Allah milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmasın."

Bakan Kirişçi: Bu ülkede açlık da yok, kıtlık da yok

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de göreve başladığı günden bu yana gecesini gündüze katarak bu ülkenin eli öpülesi, alın teri ve akıl teri döken bütün üreticilerine hak ettiklerini vermenin büyük gayreti içinde olduklarını bildirdi. Buğday, arpa, ayçiçeği şimdi de mısırla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle üreticilerin alın ve emeğinin karşılığını daha fazlasıyla alması için bir gayretin ve çabanın içinde olduklarını anlatan Kirişci, şunları kaydetti: "Hamdolsun bunun meyvelerini almaya başladık. An itibarıyla arpa ve buğdayda geçtiğimiz yıl ki stokları da dikkate aldığımızda 6 milyon tonun üzerine çıktık. Bu ülkede açlık da yok, kıtlık da yok. Bu ülkede insanımızı ve bu ülkenin insanlarının dışında bu ülkeyi ziyaret eden turistlerimizi onlar da yetmez, bugün açıklandı biliyorsunuz bir de ihracatımız var, ihracatımızla da yurt dışında bizim ihraç etmiş olduğumuz ürünleri tüketen insanları doyuran bu ülkenin eli öpülesi üreticilerdir. Allah hepinizden razı olsun."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da törendeki konuşmasında, ağustos ayının Türk tarihinin zaferler ayı olduğunun altını çizdi.

21 yıldır AK Parti iktidarında ciddi mücadeleler verdiklerini belirten Dağ, şunları söyledi: "Bu 21 yılın 20 yılında iktidar olarak bu millete hizmet etmek nasip oldu. Yaşadığımız her hadisede, her badirede biz milletimizi yanımızda gördük ve hizmetlerimizde yaptığımız işlerde milletimizin teveccühünü kazandık. Bundan 15 yıl önce de 20 yıl önce de AK Parti'ye hep bir ömür biçmeye gayret ettiler. Ama işte bu meydanların sesi, işte bu milletin teveccühü, sandıkta AK Parti'ye olan muhabbeti, Recep Tayyip Erdoğan'a olan teveccühü, bizi bugünlere kadar getirdi. Ama herkes şunu iyi bilsin ki AK Parti daha nice 20 yıllar bu millete hizmet etmeye devam edecek. Bu millete, hizmetkar olmaya devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 yılı aşkın siyasete vermiş olduğu ömür bu millete hizmet yolunda harcamış olduğu, değerlendirmiş olduğu ömür bizim için bir ideal noktasıdır. Birileri AK Parti'ye ömür biçerken şunu iyi bilsinler; AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan'ın idealiyle onun yolunda yol yürüyen, onun yanında yetişmiş on binlerce genç, 10 binlerce orta yaşlı yetiştirmiştir. Bugün bir tane Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmeye çalışırken siz şunu iyi bilin ki; binlerce, yüzbinlerce, on binlerce Recep Tayyip Erdoğan yetişti bu topraklarda."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@