banner163

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılışa katıldı... Müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, bir de müjde verdi....

SİYASET 09.07.2021, 19:25 09.07.2021, 19:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılışa katıldı... Müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB’de 30 Fabrika, 4. Oto Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törende bir konuşma yapın Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi’nin yakında boşaltılacağı ve Kültür Merkezi olarak hizmete sunulacağı müjdesini verdi ve “Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“Bu coğrafyayı birlikte medeniyetimizin beşiği hâline getirdik. Bu ülkeyi birlikte kurduk, birlikte bugünlere getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yine birlikte 2023 hedeflerine, 2053 vizyonuna kavuşturacağız.  AK Parti’nin en büyük özelliği, ülkenin dört bir yanında, iç ve dış şartlar ne olursa olsun, eser ve hizmet siyasetini kesintisiz sürdürmüş olmasıdır.  Türkiye, tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini bizim dönemimizde yaşamıştır. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına da Cumhuriyet tarihinde yapılanların beş katı, 10 katı yatırımlarla çağ atlattık” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR’A SON 10 YILDA 46 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Bu doğrultuda Diyarbakır’a da son 10 yılda 46 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitimde şehrimize 6 bin 207 adet yeni derslik kazandırdık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitemizi 5 bin 300’e çıkardık. Aralarında 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumunun da içinde olduğu 42 spor tesisini sizlerin hizmetine sunduk. Şehrimizin takımlarından birini en kısa sürede süper ligde de görmek istiyoruz. Merkez ve ilçelerimizdeki faaliyetlerinden 248 bin gencimizin istifade ettiği yedi Gençlik Merkezi inşa ettik. Diyarbakırlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 11,7 milyar lira tutarında sosyal yardım aktardık. Sağlıkta, toplamda 1.442 yataklı 19 hastaneden oluşan 48 adet sağlık tesisi inşa ettik. Yapımı devam eden yedi adet yatırımımızı da süratle bitirerek hizmetinize sunacağız.”

BİN YATAKLI KAYAPINAR ŞEHİR HASTANESİ YAPIM İHALESİ

Diyarbakır bin yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesini 19 Temmuz’da gerçekleştirecekleri müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin şimdiden Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi.

TOKİ vasıtasıyla Diyarbakır’da toplam 18 bin 578 konut projesini hayata geçirdiklerini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak başlattığımız sosyal konut kampanyası kapsamında Yenişehir Üçkuyu’daki 2 bin 705 konutun yapımına devam ediyoruz. Gelecek nesillere miras bırakacağımız millet bahçelerinden Diyarbakır’da toplam büyüklüğü 396 bin metrekare olan 6 adet projemiz var. Bunlardan Dicle Vadisi ve İçkale Millet Bahçelerini hizmete açtık. Yenişehir ve Bağlar Millet Bahçelerimizin yapımına devam ediyoruz. Çermik ve Hani Millet Bahçelerimiz de proje aşamasında. Terör nedeniyle büyük zarar gören Sur ilçemizi ve tarihî Suriçi’ni adeta baştan sona yeniden yaptık, yapıyoruz. Suriçi projemizi yedi bölgede planlayarak, her bir bölgeyi de kendi içinde etaplara ayırdık. Konut projelerimizi, altyapı, üstyapı ve restorasyon çalışmalarımızı bitirme aşamasına geldik. Proje tamamlandığında, inşallah Diyarbakır yepyeni bir çehreye kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@