banner163

Destici: Eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, pandemi nedeniyle, okullarda eğitim ve öğretime verilen zaruri aranın ardından bugün açılacak olan okullara ilişkin açıklama yaptı.

SİYASET 06.09.2021, 08:53
Destici: Eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız

BBP Genel Başkanı Destici, yaptığı yazılı açıklamada şu iafadeleri kullandı: “Çocuklarımız, gençlerimiz, evlatlarımız okullarıyla buluşuyorlar.

Pandemi nedeniyle, okullarda eğitim ve öğretime verilen zaruri aranın ardından, pazartesi günü, öğrencilerimiz ders başı yapacaklar.

Öncelikle, ülkemiz, milletimiz, tüm dünya ve insanlık için umudu temsil eden evlatlarımız ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ile eğitim çalışanları için, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.

Ülkemizde ve tüm dünyada, hayatlarımızı bütünüyle etkileyen salgın hastalığın etkisi devam ediyor. Okulların açılması, doğal olarak, öncelikle öğrencilerimizin, sonra da ailelerinin ve eğitimcilerimizin sağlıklarıyla ilgili, hepimizde endişelere neden oluyor.

Yaşadığımız tüm problemlerin çözümüyle doğrudan ilişkili olduğunu düşündüğümüz eğitimin, sağlıklı, verimli ve başarıyla devam etmesi için hem milletimize hem de eğitim ve sağlık kurumlarımız başta olmak üzere devlete, hükümete alınması gereken tedbirlerle ilgili önemli görevler düştüğüne inanıyorum” dedi.

Açıklamada ayrıca, “Tüm vatandaşlarımız, aşılarını tamamlamak ve salgına dair önlemlere riayet etmekte hiçbir ihmal ve tereddüt göstermemelidir. Bunun yanı sıra, gelecek nesillerin iyi bir eğitim alması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız. Eğitim için yapılacak her harcama, eğitimle ilgili yapılacak her fedakarlık, geleceğe yapılan en verimli yatırım olacaktır. Ancak bu şekilde milletimizin istikbaline güvenle bakabilir, aydınlık yarınlara sağlam adımlarla yürüyebiliriz. Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken, öncelikle, görevini ifa ederken hayatlarını kaybeden, şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yâd ediyor, tekrar öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@