Erdoğan: Odunpazarı Alp ile, Tepebaşı Yüzügüllü ile aslına rücu edecekler

Cumhur İttifakı'nın Odunpazarı adayı Özkan Alp, Tepebaşı adayı da Hamid Yüzügüllü oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Tepebaşı ve Odunpazarı aslına rücu edecekler. Her ikisini de almakta kararlıyız" dedi. 

SİYASET 28.01.2024, 16:24 28.01.2024, 16:33
Erdoğan: Odunpazarı Alp ile, Tepebaşı Yüzügüllü ile aslına rücu edecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İtifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını Eskişehir'de Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda düzenlenen geniş katılımlı ilçe belediye başkanları aday tanıtım toplantısında açıkladı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Nebi Hatipoğlu olduğu Cumhur İttifakı'nın Odunpazarı Belediye Başkan adayı mevcut Beylikova Beleidye Başkanı Özkan Alp, Tepebaşı Beleidye Başkan adayı da mevcut Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü oldu. 

Erdoğan, Odunpazarı ve Tepebaşı adaylarını takdim ederken, "Tepebaşı ve Odunpazarı aslına rücu edecekler. Her ikisini de almakta kararlıyız" dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp kimdir?

02.03.1972 tarihinde Eskişehir’in Beylikova ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilçede tamamlamış olup, lisans eğitimini Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde tamamlamıştır.  29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den Beylikova İlçe Belediye Başkanı olmuştur. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde ikinci kez, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde ilse üçüncü kez AK Parti’den Belediye Başkanı olarak seçilmiş olup, halen bu görevini devam ettirmektedir. Belediye Başkanlığı görevi boyunca Beylikova’da birçok ilke imza atmış ve yıllarca her alanda örnek bir belediyecilik sergilemiştir. 
 
Belediye Başkanlığı görevi dışında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynamıştır. S.S. Beylikova İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı, Beylikova İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı, Beylikova Sulama Birliği Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. Bunun dışında Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Delegeliği, Beylikova BEYDER kurucu üyeliği, Beylikova Spor Kulübü Başkanlığı, Türk Kızılayı Genel Merkez Üst Kurul Delegeliği görevlerini de yürütmüştür. 
 
Enerji, İnşaat ve Gıda alanında faaliyet gösteren aile şirketi üzerinden ticaretle uğraşmaktadır. Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası’na üyedir.  Evli ve iki çocuk babasıdır.  

Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hamid Yüzügüllü kimdir?

21 Mart 1973 tarihinde Sivrihisar’ın Demirci Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivrihisar’da tamamladı. 

1993 yılında ağabeyi ile başladıkları ticaret hayatında büyük başarılara imza attı. Kurdukları Yüzügüllü Şirketler Grubu onun döneminde birçok sahada etkili olmaya başladı. Kuyumculuk, akaryakıt, inşaat, otomotiv, lojistik, işletme, gıda, piliç üretimi ve tarım gibi çok yönlü ve çok boyutlu bir ticari alanda hizmet üretmekte olan grubun şirket merkezi de halen Sivrihisar’dadır. 
Yüzügüllü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamid Yüzügüllü ticaretteki bu başarılarının yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de görev aldı.  

Sivrihisar’daki okul aile birlikleri, Sivrihisar Spor Kulübü yönetimi, Eskişehir Ticaret Odası 17. Meslek Komitesi Başkan Yardımcılığı, Eskişehir Kızılay Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2009 yılından 2014 yılına kadar Sivrihisar Belediyesi meclis üyeliği görevlerinde bulundu.  
Sivrihisar halkının takdiri ile 2014 yerel seçimlerinde Sivrihisar Belediye Başkanı olarak seçilen Hamid Yüzügüllü, vizyonu ve belediyecilikteki başarıları ile de adından çok söz ettirdi. Genç, Dinamik, Azimli ve Çalışkan kişiliği ile tanınan Hamid Yüzügüllü Sivrihisar’da birçok kalıcı esere ve yüzlerce projeye imza atmıştır.. 2019 yerel seçimlerinde 2. kez Sivrihisar Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başkan adayları belli oldu... Tüm detaylar için bu linke tıklayın

Erdoğan: Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifi olarak ihya olacak - Detaylar için bu linke tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@