Eskişehir'de Yenilik Partisi karıştı!

Eskişehir'de Yenilik Partisi karıştı! İl Başkanı ve Tepebaşı İlçe Başkanı istifa ettiklerini açıkladı...

SİYASET 18.07.2022, 13:22 18.07.2022, 13:27
Eskişehir'de Yenilik Partisi karıştı!

Eskişehir'de Yenilik Partisi kurucu il başkanı Gülçin Yapıcı ve Tepebaşı İlçe başkanı Erol Çoban görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Gülçin Yapıcı, yaptığı açıklamada "Kuruluş sürecinde cansiperane gayretlerimizle bu partiyi yüceltmeye çalıştık. Şehir merkezinde ve ilçelerde tüm gücümüzle partinin büyümesi ve kamuoyu tarafından benimsenmesi için çaba sarfettik. Ancak geldiğimiz noktada bizans oyunları ile karşı karşıya geldiğimiz için büyük üzüntü duyuyoruz. Şahsım adına konuşmam gerekirse çağdaş, demokratik, halkın dilinden konuşan, vatandaşla iç içe bir parti özlemiyle yola çıkmıştık. Ancak görünen o ki siz ne kadar kendinizden özveride bulunursanız arkanızdan da o kadar kuyunuzu kazıyorlar. Tepebaşı İlçe Başkanımız Erol Çoban ve ben gördüğümüz lüzum üzerine il ve ilçe başkanlığı görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz" dedi. 

Öte yandan, Yenilik Partisi'nde Eskişehir İl Başkanlığı görevine Serkan Ortatepe'nin atandığı açıklandı. Serkan Ortatepe ise yaptığı açıklamada, Gülçin Yapıcı ve Erol Çoban'ın istifa etmediklerini, genel merkez tarafından görevlerinden alındıklarını savundu. 

Ortatepe, yaptığı açıklamada, "Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Gülçin Yapıcı ve Tepebaşı İlçe Başkanı Erol Çoban yapmış oldukları partimize aykırı, hiçbir mantığı olmayan, amaçsız ve dengesiz tavırlarından dolayı genel merkezimiz tarafından görevlerinden alınmıştır. Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanlığı görevine Odunpazarı İlçe Başkanı olarak görev yapan Serkan Ortatepe getirilmiştir. Merkez ilçeler olan Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevine Nurseli Ortatepe, Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevine Emirhan Tezal genel merkezimizin talimatı ile getirilmiştir" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@