Eskişehir'deki Gazze'li öğrenciden duygulandıran sözler: "Türkiye'nin desteğine minnettarız"

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Gazze'li Razan Abu Asker'den duygulandıran sözler: "Türkler hep yanımızda oldu, bizlerle empati kurdu. Bu saldırılar kendilerine yapılmış gibi dayanışma gösteriyorlar. Türkiye'nin desteğine minnettarız."

SİYASET 22.11.2023, 13:04 22.11.2023, 14:16
Eskişehir'deki Gazze'li öğrenciden duygulandıran sözler: "Türkiye'nin desteğine minnettarız"

Eskişehir'de, İsrail'in Gazze'ye yaptığı son saldırılar sonucunda 3 arkadaşını kaybeden, tek kardeşi ise yaralanan Gazze'li üniversite öğrencisi, Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğe minnettarlık duyduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın Bölümü 4. sınıf öğrencisi Razan Abu Asker, Gazze'nin güneyinde yaşayan ailesiyle saldırılar nedeniyle nadiren iletişim kurabildiğini anlattı.

İsrail saldırısı altındaki bölgede şu an temel ihtiyaçları karşılamak için bir imkan bulunmadığını belirten Asker, yemek, su, elektrik ve internet imkanının neredeyse hiç olmadığını vurguladı.

"Son saldırılarda 3 arkadaşımı kaybettik, kardeşim yaralı"

Saldırılardan dolayı Gazze'nin adeta dünyadan soyutlandığını dile getiren Asker, "Paraları olsa dahi bunu yapamıyorlar çünkü parayı çekebilecekleri bir yer bile kalmadı. Hiçbir yer kalmadı. Saldırılarda 3 arkadaşımı kaybettik. Kardeşim ise yaralı. Annem ve babamın şu anda sağlık durumu iyi." dedi.

"Gazze'de çocukların öldürüldüğüne, evlerin bombalandığına şahit olarak büyüdüm"

Razan Abu Asker, Türkiye'ye gelmeden önce Gazze'de yaşadığı süreçte korku dolu birçok olaya tanıklık ettiğini, İsrail'in saldırılarının yeniden başlamasıyla geçmişte yaşadığı travmalarının tekrar ettiğini aktardı.

14 yaşındayken çocukların öldürüldüğüne, evlerinin, şehirlerinin bombalandığına şahit olduğunu bildiren Asker, şöyle devam etti: "Elbette bunları unutmak istiyorum ancak bu pek mümkün değil, bunları yaşadım sonuçta. Gazze'de büyüyen her çocukta bu tür anılar var. Küçüklüğümüzden itibaren tüm yaşadıklarımız, bu tür şeylerden ibaret oluyor. Savaş başladığından beri ne uyuyabiliyorum ne de çalışabiliyorum. Zaman zaman kaygılarımdan dolayı panikatak geçirdiğim bile oluyor."

Razan, yaklaşık 5 yıldır Eskişehir'de bulunduğunu, bu zaman diliminde Türklerle önemli bağlar geliştirdiğini belirtti.

"Türk halkı da devleti de Filistinlilerle dayanışma içinde... Gazzelilere kucak açtılar, dünyaya örnek oldular"

Okuldaki akademisyenler başta olmak üzere herkesin kendisiyle empati kurduğunu kaydeden Razan, şöyle konuştu:

"Filistin'e karşı yapılan her saldırının Türkiye'de önemli bir karşılığı ve farkındalığı var. Filistinlilerle kurulan dayanışma tamamen samimi. Bu dayanışmayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti nezdinde de görebiliyoruz. Türkler gerçekten bu saldırıların muhatabı kendileriymiş gibi dayanışma gösteriyor. En son Türkiye'ye sığınan Gazze vatandaşlarına kucak açtılar. Dünyaya bu örneği göstermek güzel bir şey."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@