Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplandı! İsrail'e büyük tepki

İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi vurmasına tepkiler büyüyor. Eskişehir'de de vatandaşlar Türk ve Filistin bayrakları ile Vilayet Meydanı'nda toplanarak İsrail'in vahşetini lanetledi.

SİYASET 17.10.2023, 23:31 18.10.2023, 09:08
Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplandı! İsrail'e büyük tepki

İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi vurmasına tepkiler büyüyor. Son açıklamalara göre saldırıda ölenlerin sayısı 800'ü geçerken, çok sayıda kişi yaralandı. Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk ve kadın da bulunuyor. Dünyada şok etkisi yaratan saldırı ile birlikte birçok ülkede protestolar başladı. 

Türkiye'de İstanbul ve Ankara'da İsrail Konsolosluğu ve İsrail Büyükelçiliği önünde binlerce kişi toplanırken, Eskişehir'de de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar İsrail'in saldırısını lanetledi.

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda Türk ve Filistin bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar İsrail'in saldırılarını kınadı, yapılan açıklamada saldırı lanetlendi. 

Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Alandaki vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sela okunarak dua edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın, yaptığı konuşmada, İsrail'in 11 gündür gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bir katliam ve dram yaşandığını söyledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar da alandaki vatandaşlara hitap etti.

Protestoya AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şirin Aslan da katıldı.

İsrail'den savaş suçu! Gazze'deki hastaneyi vurdu

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurması dünyada büyük yankı ve dehşet uyandırdı. Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.
Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı. Ölü sayısının son bilgilere göre 800'ü geçtiği belirtilirken, çok sayıda da yaralı var. İddialara göre hastanede yatan hasta ve yakınları ile birlikte, saldırılardan kaçan sivillerin de olduğu ve yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu ifade edildi, ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya tepki gösterdi. Erdoğan, Gazze’deki vahşet için tüm insanlığa çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@