Fezleke neden verildi? Utku Çakırözer medyamidas.com'a açıkladı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke verilen milletvekilleri arasında yer alması dikkat çekmişti... Yurtdışından Türkiye'ye dönen Utku Çakırözer, nedenini medyamidas.com'a açıkladı.

SİYASET 30.06.2022, 21:18 30.06.2022, 21:27
Fezleke neden verildi? Utku Çakırözer medyamidas.com'a açıkladı

TBMM'ye sevk edilen yeni dokunulmazlık dosyaları arasında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de dosyasının olması ve hakkında fezleke verilmesi dikkat çekmişti. Meclis Başkanlığına sevk edilen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile 8 HDP'li, 1 TİP'li ve 1 DBP'li milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları sunulmuştu. 

Yurtdışında bulunduğu öğrenilen Utku Çakırözer'in dokunulmazlığının kaldırılmasının neden istendiği merak konusu olmuştu. 

Gürcistan'daki ziyaretlerinden Türkiye'ye dönen Utku Çakırözer, ayağının tozuyla fezlekenin nedenini medyamidas.com'a açıkladı... 

"Fezleke yıllar öncesinden bir haberle ilgili"

Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Ben de bu durumu yurtdışındayken haberlerden öğrendim. Öğrendiğimiz kadarıyla 2014 yılında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduğum dönemde bir haberle ilgili düzeltme metninin yayınlanması ile ilgili açılan bir dava söz konusu ve bu nedenle fezleke verilmiş. Henüz detaylarını inceleyemedim, ancak o dönemde Genel Yayın Yönetmeni olarak gazetenin sorumlu yöneticisi olduğum için bir düzeltme metni ile ilgili başlatılan bir hukuki süreçle ilgili olduğunu söyleyebilirim. Başka herhangi bir şey söz konusu değil" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@