HUDER Eskişehir'den İsrail terörüne tepki

HUDER Eskişehir'de İsrail terörüne ve Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara tepki... "Vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz"

SİYASET 11.05.2021, 10:48
HUDER Eskişehir'den İsrail terörüne tepki

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Av. Serhat Yener, yaptığı açıklamada, "Bugünlerde Mescid-i Aksa’da yaşananlar, sadece temel inanç ve özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmemekte; İsrail’in, yine terör ve güvenlik bahanesine sığınarak özelde Mescid-i Aksa, genelde de Kudüs’ün bütününü kendi topraklarına katma, bölünmez ve birleşmiş başkenti yapma hedefinde devam ettiğini göstermektedir. Bu açıdan Mescid-i Aksa’da Müslümanların ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlanması çabalarının ve ibadet için gelenlere sık sık, terör ve güvenlik bahanesiyle, öldürmeye kadar giden şiddete dayalı fiilî müdahalede bulunulması gibi davranışların en kısa zamanda bitirilmesi gerekmektedir" dedi. 

Yener, "Eskişehir Hukuki Araştırmalar Derneği, bölgede barışın ivedilikle sağlanmasının en temel yollarından birisinin Filistin Devleti’nin dünyada tam anlamıyla tanınması ve haklarının iadesi olduğunu, İsrail’in 1967’den beri işgal ettiği Doğu Kudüs’teki işgal ve iskân politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğunu ve nihai olarak İsrail’in Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihî statüsüne saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu, İslam coğrafyasına ve dünya kamuoyuna duyurmayı bir görev bilmektedir" diye konuştu. 

"Nefretle kınıyoruz"

Yener, "İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor, vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@