banner163

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı... Türkiye'den sert tepki

İsrail güçlerin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya giden Filistinlilere saldırdı, çok sayıda yaralı var... Türkiye'den saldırıya tepki yağıyor...

SİYASET 08.05.2021, 00:09 08.05.2021, 01:31
İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı... Türkiye'den sert tepki

İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 53 kişi yaralandı.

İsrail güçleri, Şam Kapısı’nı kapatarak Mescid-i Aksa’ya ulaşımı engelledikten sonra teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırdı. Mescid-i Aksa'ya giren İsrail güçlerinin, cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında ilk belirlemelere göre 10 Filistinlinin yaralandığı açıklanmıştı. Filistin Kızılayı, olaylarda en az 53 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca 23 yaralının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İbrahim Kalın: Kınıyoruz, derhal durmalı 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Fuat Oktay: İnsanlık ve savaş suçudur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Altun: Asla kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez” dedi. Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz. İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop: Bu terörü lanetliyoruz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür” dedi. TBMM Başkanı Şentop, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İnsalık dışı 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımdı, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” ifadesini kullandı.

AK Parti: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz” dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız” ifadesine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Filistinlilere zulüm yapılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail’in işgallerine tepki göstererek, “İslam aleminin Kudüs'e sahip çıkmasını, Kudüs’ün yanında yer almasını dile getirmeye çalışıyoruz. Orada 1948 yılından beri Filistinlilere bir zulüm yapılıyor. Bu yapılanları kabul etmiyoruz. Mazlumların yanında yer alıyoruz” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TV 5 ekranlarından canlı olarak yayınlanan “İftar Vakti” programına katıldı. Programa video konferans sistemi ile katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.
Başkan Erbaş, son günlerde İsrail’in Filistinli ailelere yönelik yürüttüğü sistematik işgalle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “İslam aleminin kalbi olan Kudüs, Mescid-i Aksa yıllardan beri büyük bir zulüm altında, İsrail’in zulmü altında inliyor. Dolayısıyla her vesileyle milletimizin, bütün İslam aleminin Kudüs'e sahip çıkmasını, Kudüs’ün yanında yer almasını dile getirmeye çalışıyoruz. Orada 1948 yılından beri Filistinlilere bir zulüm yapılıyor. Bu yapılanları kabul etmiyoruz. Mazlumların yanında yer alıyoruz.” dedi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@