İYİ Parti Eskişehir'de 5 adaylı tanıtım! 6. aday krizi

İYİ Parti Eskişehir milletvekili aday tanıtım toplantısını 5 adayla gerçekleştirdi. 6'ncı aday konusundaki belirsizlik sürüyor.

SİYASET 12.04.2023, 13:43 12.04.2023, 14:01
İYİ Parti Eskişehir'de 5 adaylı tanıtım! 6. aday krizi

Eskişehir'de İYİ Parti Eskişehir milletvekili adaylarını açıklamış, ancak dördüncü sıra adayı olan Ömer İbrahim Sayın adaylıktan çekilmişti. 

Aday sıralamasında değişiklik yaşanırken 5. sıradaki Hakan Kaymak 4. sıraya, 6. sıradaki Yağmur Gürsöğüt'ün de 5. sıraya geldiği belirtilmişti. 

Dün gerçekleşen partinin milletvekili aday tanıtım toplantısında da milletvekili adayları Nebi Hatipoğlu, Özlem Ayrancı, Melih Aydın, Hakan Kaymak ve Yağmur Gürsöğüt yer aldı, altıncı bir aday açıklanmadı. 

Toplantı ile ilgili partiden geçilen bültende Yağmur Gürsöğüt için "6. sıra milletvekili adayı" ifadesi yer alırken, Hakan Kaymak için sıra belirtilmemesi de dikat çekti. 

Ömer İbrahim Sayın'ın adaylıktan çekilmesi ile ilgili partiden halen resmi bir açıklama yapılmazken, seçime bir ay üre kala 6. aday konusundaki belirsizlik merak uyandırıyor. 

Edinilen bilgilere göre, Ömer İbrahim Sayın'ın adaylıktan istifa dilekçesi konusunda resmi yazısının partiye henüz ulaşmadığı ve bu nedenle yeni adayın açıklanamadığı da iddialar arasında. 

İYİ Partililer arasında "zamanında aday sıralaması YSK'dan düzeltilmezse 5 adayla mı seçime girilecek", endişelerinin de oluştuğu ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@