Kadir Bozkurt Büyükşehir Meclisi'nde sordu: O belediye şirketinin kaç çalışanı var?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında çeşitli gündem maddelerinde tartışmalar yaşanırken, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, sermaye artırımı yapılmak istenen belediye şirketlerinden ESKET'in kaç personeli olduğunu sordu, ancak mecliste bu soruya cevap verebilen bir yetkili çıkmaması dikkat çekti.

SİYASET 15.06.2023, 21:32 15.06.2023, 21:41
Kadir Bozkurt Büyükşehir Meclisi'nde sordu: O belediye şirketinin kaç çalışanı var?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon lira daha kredi alması ve bazı belediye şirketleri ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. 

300 milyon lira daha kredi borçlanması gündemde

Belediyenin 300 milyon lira kredi daha alıp borçlanmasına ilişkin maddeye AK Parti grubu karşı oy verirken AK Parti grubu adına karşı oy gerekçesini açıklayan Orhan Durmuş, "300 milyon lira ve 10 yıl vadeli kredinin yaklaşık 700 milyon lira civarında sadece faiz gideri olacaktır. Toplam geri ödemesi de 1 milyar lira civarında olacaktır. Siyasi etik açısından, alınacak kredilerin vadelerinin, belediye başkanının görev dönemi sonuna kadar bir vade ile sınırlandırılması kanaatindeyiz. Zira, belediye başkanının görev döneminden sonra gelecek yönetim, bir önceki yönetimin borçları nedeniyle, iş yapamaz hale gelebileceğini değerlendiriyoruz" dedi. 

ESKET'e sermaye arttırımı tartışma konusu oldu

Toplantıda belediye şirketlerinden ESKET'in sermaye artırımı yapılması da gündeme gelirken, AK Parti grubu adına konuşan Orhan Durmuş, 3 çay ocağı işleten ve bir yılda sadece 450 bin lira kar ettiği görülen şirkete böyle bir sermaye artırımının neden yapıldığına anlam veremediklerini söyledi. Alınmak istenen 300 milyon lira kredi de hatırlatılarak, bu paranın 180 milyon lirasının bu belediye şirketine gideceğini belirtti. Durmuş söz konusu belediye şirketinin personel sayısının da belirtilmediğini ifade ederek, "Buradan anladığımız kadarıyla bu şirketin personeli de yok" diye konuştu. 

Kadir Bozkurt sordu: ESKET'in kaç personeli, kaç sigortalı çalışanı bulunmaktadır?

Tartışmalar sırasında söz alan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da şirketin personel sayısı konusunda bilgi isteyerek, "Lütfen bu konuda bilgi verir misiniz? ESKET'in kaç personeli bulunmaktadır? Sigortalı kaç çalışanı bulunmaktadır?" diye sordu. 

Meclis'te şirketin personel sayısını bilen bir yetkili bulunamadı

Büyükerşen'in katılmadığını toplantıya başkanlık eden Hasan Ünal, bu konuda daha sonra bilgilendireceklerini söylerken, AK Parti grubundan tepki geldi. Meclis salonunda bir şirket yetkilisi olup olmadığı sorulduğunda olmadığı cevabı alındı, gündem maddesinde yer alan belediye şirketinin kaç personeli olduğu bilgisini verecek kimse bulunamaması dikkat çekti, bu durum AK Parti grubundan tepki gördü. 

Söz konusu tartışmalı gündem maddeleri oyçokluğu ile kabul edildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@