banner163

Kadir Kodak: Eskişehir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyorum

CHP'den Eskişehir Milletvekili aday adayı olan Mali Müşavir Kadir Kodak, medyamidas.com'u ziyaret etti.

SİYASET 22.12.2022, 12:25 22.12.2022, 13:13
Kadir Kodak: Eskişehir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyorum

Odunpazarı Belediye Meclisi Üyeliği'nden istifa edip CHP'den Eskişehir milletvekili aday adaylığını açıklayan Kadir Kodak, medyamidas.com'u ziyaret etti, Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu ile bir araya gelen ve medyamidas.com'a çalışma hayatında başarılar dileyen Kadir Kodak, adaylık ile ilgili hedefleri ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 

"Eskişehir'den milletvekili olan ilk mali müşavir olmak istiyorum"

Odunpazarı Belediye Meclisi Üyeliği yaptığı dönemde belediyede güzel bir çalışma ortamında çalıştıklarını belirterek, "Bu senenin başına geldiğimizde özellikle mali müşavir meslektaşlarımızdan ve yöneticilerimizden 'Milletvekilliğini de düşün' diye talepler ve görüşler gelmeye başladı. İçinde yer aldığımız derneklerden ve muhacır ailesinden de bu yönde talepler gelince niyetimiz oluşmaya başladı. Öncelikle Kazım Kurt başkanla bu konuyu görüştüm. O da çok memnun olacağını söyledi. Yılmaz (Büyükerşen) hocamla da görüştüm, o da memnuniyetini dile getirdi. Kazım ve Yılmaz beylerin olumlu görüşlerini aldıktan sonra, Türkiye Mali Müşavirler Birliği Genel Başkanımıza da gittim görüştüm. Tabii, Eskişehir örgütümüz de yanımızda sağ olsun. Eskişehir'de 1100 mali müşavir var. Çalışanları ve aileleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişilik bir camiayız. Ve Eskişehir'de şimdiye kadar hiçbir siyasi partiden mali müşavir milletvekili olmamış. Sadece Selami Vardar ve Ayhan Boyer var, belediye başkanları olarak. Milletvekili hiç yok. Genel Başkanımızdan da çok olumlu görüşler aldım ve destek oldu. Muhacır Konferderasyonu Başkanımızla da görüştüm" dedi. 

"Partili bir aday olarak çalışıyorum"

Kadir Kodak, "300'den fazla köy, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri, birçok yeri dolaştım ve şehrin tüm kesimleri ile görüşmeye devam ediyorum. Bu işi çok ciddiye alıyoruz. Elimden geleni yapacağım. Tüm bu ziyaretleri de ilçe başkanlarımızla birlikte, örgütümüzle birlikte yapıyorum. Tüm ilçe başkanlarımız da geliyor sağ olsunlar. İlçe başkanlarımızla birlikte köylerimizi ziyaret ediyorum. İlçelerimizde de büyük bir heyecan var. Partisiz değil, partili bir aday olarak çalışıyoruz. Adaylık açıklamamı da parti binamızda yaptım. Güzel bir kalabalık katılım oldu" diye konuştu. 

"O bölgede beni partiler üstü görüyorlar"

Kadir Kodak, "Tabii bazı kesimleri de temsil ediyorum. Mali müşavirleri ve Muhacır camiasını temsil ediyorum. Özellikle Seyitgazi, Han, Çifteler, Mahmudiye bölgesinde benim köyüm de. O bölgede beni biraz partiler üstü görüyorlar. Bizim oğlumuz, kardeşimiz olarak görüyorlar. O anlamda güzel bir ilgi var. Her yerde güzel ilgi görüyorum. Çünkü benden başka gezen aday yok. Erken gitmenin ve dolaşmanın avantajlarını da yaşıyorum" dedi. 

"539 köyü de ziyaret edeceğimi söyledim, sözümün de arkasındayım"

Kadir Kodak, "539 köyü ziyaret edeceğimi söyledim, sözümün de arkasındayım. Toplumun tüm kesimlerine temas etmeye çalışıyoruz. 'Köyleri gezerek milletvekili mi olacaksın' diyenler oldu. Ancak köylerimizi de çok önemsiyorum. Nüfuslar az olsa da, köylerimizle bağlantılı çok vatandaşımız var. Köylerimizi ve kırsalı küçümsememeliyiz. Köylerimizin şehre olan etkisi de çok fazla aslında. Eskişehir'in yüzde 60'ı kırsalla ilişkili, bağlantısı var, akrabaları var" diye konuştu. 

"Eskişehir 7 milletvekili sayısını korumalı"

Eskişehir'in 7 milletvekili sayısını korumasının da önemli olduğunu belirten Kadir Kodak, "Bu konuda ben de elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Bu konuda çalışan muhtarlarımıza da destek olmaya çalışıyorum. İnşallah Eskişehir'i milletvekili sayısı 6'ya düşmez ve 7 olur diye ümit ediyorum" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@