banner163

Kazım Kurt şimdi de OSB'deki sosyal konutlara karşı!

Eskişehir'de TOKİ'nin hangi projesi gündeme gelse karşı çıkan, kendisi de TOKİ'den ev almasına rağmen göreve geldiğinden bu yana TOKİ ile tek bir dönüşüm projesini bile hayata geçiremeyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şimdi de Eskişehir gündemine oturan AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'in müjdeli projesine karşı çıktı!

SİYASET 24.07.2023, 16:05 24.07.2023, 16:25
Kazım Kurt şimdi de OSB'deki sosyal konutlara karşı!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'in Eskişehir OSB'de çalışanlar için sosyal konutlar yapılması yönünde çalışmalara başlandığı müjdesi Eskişehir'de geniş yankı bulmuştu. Hatta Dönmez'in açıklaması okmuş gibi bazı siyasetçilerin projeyi sahiplenen açıklamalarda bulunması da Eskişehir kamuoyunda çok konuşulmuştu. 

Bugün gazetecilerle bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a gazeteciler söz konusu projeyi de sordu.

Kurt bu sosyal konut projesine de karşı çıktı, şaşırtmadı!

Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmesinden bu yana TOKİ'nin Eskişehir'deki tüm projelerine karşı çıkan, kendisi TOKİ'den ev almış biri olmasına rağmen TOKİ'ye sürekli karşı çıkması nedeniyle de eleştirilen Kazım Kurt şaşırtmayan cevaplar verdi, Eskişehir'de heyecan yaratan bu sosyal konut projesine de karşı çıktı. 

Yıllardır Karapınar'daki, Gündoğdu'daki, Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dönüşüm taleplerine olumsuz yanıt veren, TOKİ ile işbirliği yapmayan Kazım Kurt, Eskişehir OSB için planlanan sosyal konut projesine de karşı çıktı. 

TOKİ ile ilgili her zaman söylediği aynı sözleri yineledi 

Kazım Kurt, soruyu duyar duymaz yine TOKİ'yi suçlayan açıklamalarda bulunup "TOKİ kuruluş amacından sapmıştır. TOKİ, yoksulların yararına, hayrına bir iş yapamaz. Bunu çok net söylüyorum. Şu anda Eskişehir’de TOKİ’den ev alanların memnuniyet oranı konusunda bir anket yaparsanız bu ortaya çıkar. TOKİ hem kötü üretim yapmıştır hem de kötü sözleşme yapmıştır. Şehir planlamasını da olumsuz etkilemiştir. Organize Sanayi Bölgesi içinde yapılacak herhangi bir inşaata belediyelerin karışma yetkisi yoktur” yanıtını verdi. 

Kazım Kurt, "Hangi bölgede yapılsın? Organize Sanayi Bölgesi’ne ne taraftan yakın olsun? Tartışalım yer tespiti yapalım. Sorumluluğu olmayan insanlar diyor ki olsun, ‘Evet, olsun çok güzel’ hangi işveren yapacak? Kim katkı sunacak? Asgari ücretle maaş alan işçilerin kaçı bu taksiti ödeyebilecek? Türkiye’nin gerçekleri var. Türkiye’nin sosyal yapısı, ekonomik yapısı var. Sanayici orada arsa tahsis edecek mi? Etsin. Sanayici orada işçilerine kooperatif kurdurup örgütlenin diyecek mi? Sendika kurulmasına karşı çıkan sanayiciler, işçi kooperatifi kurdurup da işçilerin orada konut sahibi olmasına katkı mı sunacak? Bunları konuşalım. Bazı şeyler çok kolay söylenir olur. 100 bin işçi çalışıyor kaç konut yapacağız? Göstermelik işlerle Türkiye’yi hiç kimse kurtaramaz. Türkiye ekonomik olarak batmıştır. Sanayici bile çözüm aramakta, ezbere konuşmakta. Öyle değil. Batı, ‘Organize Sanayi diye bir bölge ayrı, bağımsız bir bölge olup da ulaşım sorunuyla uğraşacağımıza sanayiyi farklı bir biçimde geliştirelim’ diye düşünüyor. Bizim sanayicilerimiz de düşünsün. Ama TOKİ bunu yapamaz" dedi. 

TOKİ'ye her zaman karşı çıkan ve göreve geldiğinden beri tek bir dönüşüm projesini Odunpazarı'nda hayata geçiremeyen Kazım Kurt'un bu sözleri gazetecileri de şaşırtmadı. 

Murat Özcan'ın sözleri de akıllara geldi 

Öte yandan Kazım Kurt'un bu sözleri, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın konuyla ilgili medyamidas.com'a yaptığı açıklamaları da akıllara getirdi. 

Murat Özcan, "Yapılabilmesi için AK Parti belediyeciliği gerekli" demişti. O açıklamaları da aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@