Kazım Kurt'tan şimdi de yoga şov!

Duygu Afacan attığı tweet'le Türk Dünyası Dede Korkut Parkı'nda yoga yapılmasına izin verilmediğini ileri sürdü. Türk Dünyası Vakfı, bir açıklamayla söz konusu iddiayı yalanladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, söz konusu kişiyi ve arkadaşlarını, çok sayıda yasağın uygulanması ile ünlü olan Odunpazarı Belediyesi'nin parklarına davet edip yine şov yapmaya kalktı! Vatandaşlar, "Kazım Kurt önce kendi parklarındaki yasaklara baksın" diyor...

SİYASET 29.05.2022, 14:33 30.05.2022, 15:19
Kazım Kurt'tan şimdi de yoga şov!

Eskişehir'de Duygu Afacan adlı kişi attığı tweet'le Türk Dünyası Dede Korkut Parkı'nda yoga yapılmasına izin verilmediğini ileri sürdü. Ayrıca, parkta yoga yapanların CİMER'e şikayet edildiği ve sonrasında yoga yapılmasına izin verilmediği iddia edildi. 

Kazım Kurt hemen atladı, yasaklarıyla ünlü Odunpazarı parklarına davet etti!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da bu paylaşımlar sonrasında, "Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz. Sevgili Duygu, istediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar" diye tweet'ler paylaştı. 

Türk Dünyası Vakfı o iddiayı yalanladı: "Halkımızım eşit şekilde faydalanması için toplu etkinliklerde izin alınması gerekiyor"

Türk Dünyası Vakfı'nın twitter hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu“haber”in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukukî süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi, söz konusu iddia kesin bir dille yalanlandı.  

"Odunpazarı Belediyesi önce kendi parklarındaki yasaklara baksın"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bilip bilmeden yaptığı bu paylaşım ve çıkışı ve çok sayıda yasağın uygulandığı Odunpazarı Belediyesi'nin parklarını daha "özgürlükçü" gösterme çabası komik karşılandı. Çok sayıda vatandaş, Odunpazarı Belediyesi'nin parklarında piknik yapmak dahil çok sayıda yasağın uygulandığını hatırlatırken, "Odunpazarı Belediyesi ve Kazım Kurt önce kendi parklarındaki yasaklara baksın" yorumunda bulundu. 

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı... Eskişehir'in en özgür parkları... Diğerlerindeki yasaklar yok 

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile Eskişehir'e kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı, Eskişehir'in en özgür parkları oarak da biliniyor. Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi'nin parklarında uygulanan ve tepki çeken birçok yasak bu parklarda uygulanmıyor, uyarı levhalarında vatandaşları rencide edici ifadelere yer verilmiyor. Belediyelerin parklarında hayvanseverlerin sahipli hayvanları ile parklara girmesi yasakken, Türk Dünyası Vakfı parklarında böyle bir yasak uygulanmıyor, sadece hayvanseverleri kurallara uymaları konusunda uyaran nazik tabelalar yer alıyor. Ayrıca belediyelerin parklarındaki piknik yasağı da uygulanmıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@