Memleket Partisi'ni boğmaya çalışıyorlar

Eskişehir'de bazı gazeteciler Memleket Partisi İl yönetiminin whatsapp grubu üzerinden twitter'da tartışma başlatıp İl Başkanı Çetin'e saldırmaya başladı! Söz konusu gazetecilerin bu tavrına bir anlam verilemezken, İl Başkanı Çetin de konuyla ilgili medyamidas.com'a açıklamalarda bulundu... 

SİYASET 03.06.2021, 16:15 04.06.2021, 12:39
Memleket Partisi'ni boğmaya çalışıyorlar

Eskişehir'de bazı gazetecilerin, Memleket Partisi İl yönetiminin basın mensupları ile iletişim için kurduğu whatsapp grubuna bazı gazetecilerin özellikle alınmadığını iddia ederek twitter üzerinden saldırıya geçmesi dikkat çekti. Memleket Partisi İl Başkanı Ahmet Çetin, özür dileyerek gruba dahil edilmemiş gazetecilerin numaralarını isterken ve eleştirileri de yanıtlarken, bazı gazetecilerin İl Başkanını istifaya davet edecek kadar ileri giden mesajlarına bir anlam verilemedi. 

Gazeteci Özge Zaim, Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanlığının tanışma toplantısı ile ilgili bir yazı yazdı, sonra da twitter'dan attığı mesajlarda, kasıtlı olarak Memleket Partisi whatsapp grubuna eklenmediğini ileri sürdü, "Memleket Partisi yönetiminden bir arkadaş sosyal medyadan ulaşarak, tanışma ve kahvaltıda yaşanan aksaklıklar için özür dilemiş. Basının eleştirisi olmazsa gelişim sağlanamayacağını söylemiş ve İl Başkanının sorumluluğu ele alarak istifa etmesinin uygun olacağını belirtmiş" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı ile de bir parti yöneticisinin il başkanını istifaya davet ettiğini ileri sürdü. 

Cihan Yıldırım da, twitter'da "Memleket Partisi yeni watsap grubu kurmuş. Eleştiri yapan gazetecileri dahil etmemişler. İlk günden dışlandık, unutma ey halkım! Bunlarrrr Erdoğan’ı tek adamlıkla suçlayan sözde demokratlar" diye bir mesaj paylaştı. 

İletişim danışmanı tavsiye ettiler

Merve Akman da, dikkat çeken bir tweet attı. Akman tweetinde, "Görünen o ki Memleket Partisi Eskişehir Yönetimi fos çıkmış. Yakışıksız, garip davranışlar.Acilen iletişim danışmanına ihtiyacınız var" dedi. 

Merve Demir, twitter'da İl Başkanı Ahmet Çetin ile whatsapp grubundaki konuşmasının görüntülerini paylaştı. Merve Demir paylaşımında, "Memleket partisi il başkanı Ahmet Çetin’in verdiği yanıt.. Bende dahil eklenen diğer meslektaşlarım yapılan haksızlığa tepki olarak gruptan ayrıldık. Memleket partisi yönetiminden bir isim ise il başkanının istifa etmesinin uygun olacağını ifade etti" ifadelerine yer verdi. Yapılan mesajlaşmada, Merve Demir'in "Başkanım eleştirileri gerçekleştiren Özge arkadaşımız kasıtlı mı eklenmedi gruba?" sorusuna, Ahmet Çetin'in "Merve hanım unutmuşum sanırım. Numarasını alıp eklerim. Varsa başka söylerseniz ekleyelim" yanıtını verdiği öğrenildi. 

Öte yandan CHP'li gazeteci Deniz Çağlar Fırat da, paylaştığı tweet'te "Nasıl parti yönetilmezin güzel bir örneği. Ben ise her 2 gruba bile alınmamışım. Gaye Usluer'in Genel Başkan Vekili olduğu bir partide olmaması gereken işler. Hayret bile edemiyorum! Almadıkları gazetecileri eleştiri için almazlarsa büyük ayıp tanımıyorlarsa daha da büyük ayıp!" ifadelerine yer verdi. 


İl Başkanı Çetin konuştu: Biz gazetecilerin isteklerine göre toplantı yapmak istedik

Konuya ilişkin görüştüğümüz Memleket Partisi İl Başkanı Ahmet Çetin, basın mensuplarına whatsapp grubunda da bu konuda detaylı bir açıklama yaptığını belirterek, bir otelde düzenlenen basınla tanışma toplantısında, yakında 55 kişilik yönetimle yapacakları toplantı öncesinde basın mensupları ile bir karışıklık olmaması için bir araya geldiklerini belirtti. Çetin, düzenleyecekleri toplantıyı basın mensuplarının taleplerine göre ve isteklerine göre düzenlemek istediklerini, bu nedenle görüş ve isteklerini almak üzere oteldeki toplantının düzenlendiğini ifade etti. Çetin, "Basın mensubu arkadaşlarımızın önce parti binamıza davet edildiği şahsıma bildirildi, daha sonra gelecek arkadaşların sayısının fazla olduğu bahisle otelde ağırlama durumu gelişti. Biz de durumun bu şekilde olacağını düşündüğümüzden hazırlık yapmayıp birkaç arkadaşımızı daha görevlendirip otele gönderdik, otelde bazı basın mensubu arkadaşların yazı ve fotoğraf ısrarı üzerine Odunpazarı İlçe Başkanını ve İl Sekreterini ve birkaç arkadaşımızı daha gönderdim ve kendim de hızlı bir şekilde yetişmeye çalıştım. Bizim amacımız basın toplantısında parti tüzüğümüz, programımız ve Eskişehir ile ilgili projelerimiz hakkında bilgiler aktarmaktı" dedi.

Çetin: Her medya grubundan dahil edecektik, ama maalesef bazı arkadaşlar saldırmaya başladı

Çetin, Olayların gelişimini siz de takip ettiniz, bu karışıklığın basından arkadaşların kaç kişi olduğunu önceden tahmin edilememesinin whatsapp grubundaki aynı medya grubundan birkaç kişi olması sebep gösterilince, bizzat kendim tekrar bir whapsapp grubu kurarak her bir medya grubundan bir kişi dahil etmeye başladım ve eleştiren arkadaşları da tek tek arayıp, görüşüp, istekleri dahilinde gruba dahil edecektik. Ama maalesef arkadaşlarımız bekleyemediler ve her mecrada saldırmaya başladılar. Bizim kesinlikle koltuk sevdamız yok. Siyaset konusunda bizi her yerde eleştirebilirler. Ama böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz" dedi. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@