banner163

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Eskişehir'den Kılıçdaroğlu'na seslendi: Önce Odunpazarı Belediyesi'nden başla...

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği Teşkilat Buluşması'na katılam Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamaları ile ilgili de konuştu... Ali Yalçın, toplu sözleşme ve yeni yasal düzenlemelerle ilgili de açıklamalarda bulundu... 

SİYASET 18.11.2021, 22:34 27.11.2021, 18:41
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Eskişehir'den Kılıçdaroğlu'na seslendi: Önce Odunpazarı Belediyesi'nden başla...

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi'nin düzenlediği Teşkilat Buluşması'nda Memur-Sen üyesi sendikaların yöneticileri ve üyeleri büyük katılımla bir araya geldi. Siyasi partiler ve STK temsilcilerini de katıldığı buluşmada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıkmalarda bulundu... 

İbrahim Akar: Sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz, kol kola yürümeye devam

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, "Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim, dostluk ve kardeşliğimizi kaim eylesin. Değerli genel başkanım, kıymetli misafirler, yaklaşık 2 yıldır Türkiye'yi etkisi altına alan pandeminin zor şartları altında bile merkezdeki en yakın kurumdan başlayıp ilimizdeki en ücra köşedeki okullara, kurumlara varana kadar ziyaret etmeye aynı aşk ve şevkle devam ediyoruz. Birlik ve kardeşliğin yegane adresi olan Eğitim - Bir - Sen Eskişehir Şubesi olarak, yetkili sendika olmanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Üyelerimizin problemleri karşısında her zaman onların yanında olmaya, eğitim öğretim ile ilgili sorunlara her zaman çözüm odaklı yaklaşımlar sergilemeye devam ediyoruz. Üyesinden işyeri temsilcisine, teşkilatlarımızın tüm fertleri ile yan yana, kol kola yürümeye devam ediyoruz. Eğitim -Bir- Sen ve Memur-Sen ülkemizle ilgili en önemli meselelerde dün olduğu gibi bugün de her zaman milletine karşı, memleketine karşı sorumlu hissederek genel başkanımızın açtığı ufukta yol yürümeye devam ediyor. Dün başörtüsü meselesinden askeri muhtıralara, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden Anayasa değişikliğine, FETÖ kumpaslarından 15 Temmuz hain darbe girişimine, depremde, doğal afetlerde, pandeminin yarattığı zor şartlarda nasıl devletinin, milletinin ve milli iradenin yanında saf tuttuysa yarın da yine bu duruşu göstermeye devam edecektir" dedi. İbrahim Akar, iki gün önce vefat eden Sezai Karakoç'u da rahmetle andıklarını, yakınları ve tümsevenlerine baş sağlığı dilediklerini belirtti. 

Muammer Karaman: Eskişehir'de hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız

Eğitim - Bir - Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, "Yaklaşık 8 - 9 ay önce genel başkanımızın davetiyle genel merkezde görev yapmak üzere Eskişehir'den ayrıldım. Bu toplantıyı hepinize ayrı bir teşekkür için fırsat biliyorum. Bugün genel merkezde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorsam bunda hiç kuşkusuz en büyük pay siz değerli kardeşlerimin, arkadaşlarımındır. Görevi devrettiğimiz kardeşimiz İbrahim Akar da, hiç üzülmüyorum ki benden sonra bu bayrağı daha da yukarılara, yükseklere taşıyacak. Eskişehir'de hep birlikte daha büyük zaferlere imza atacağız. Ben Karabük'te doğdum, ama Eskişehir'de oldum. Eskişehir'e ham gelmiştim, Eskişehir'in toprağında piştim ve yandım. Bu şehre hizmet eden siz değerli kardeşlerim de en içten övgüyü hak ediyorsunuz. En güzel başarıların sizin olmasını Cenabı Hakk'tan niyaz ediyorum. Böyle bir organizasyon nedeniyle de Şube Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi. 

Ali Yalçın Kılıçdaroğlu'na seslendi: Odunpazarı Belediyesi başta olmak üzere... 

Yapılan son yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı belediyelerde eleman çıkışlarının yapıldığını hatırlatan Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi burada da karar aldık, bizim sözleşmelerle son şurasıyla çektiğimiz resim, sözleşmelerinin beklentileri konusunda yaptığımız araştırma, oluşturduğumuz kamuoyu bir noktaya kadar bizi taşıdı. Şimdi masada bunu çözüme taşımak için çalışacağız. Bunun içerisinde Odunpazarı Belediyesi başta olmak üzere Antalya’dan tut da Bozüyük’e, Bilecik’e Adana Belediyesine varana kadar özellikle CHP, İYİ Parti ve HDP’li belediyelerin 31 Mart’ta seçimleri aldıktan sonra 31 Aralık’a gelmeden sözleşmelilerin eline iki tane yazı tutuşturup ‘görülen lüzum üzerine sözleşmeniz yenilenmeyecektir’ diyerek güvencesiz bir şekilde sokağa bıraktığı ve işten çıkardığı kamu görevlileri başta olmak üzere bu anlamdaki haksızlığın önüne geçmek için mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu masa burada umarım vesile olacaktır, gayretimiz bunun için. Biz çoğunu yargı kararlarıyla döndürdük. En fazla personel atımını Adana, 468 tane sözleşmeli memuru kapının önüne koydu" edi.

"Şimdi helalleşeceğiz diyor... Önce o emekçilerden başlasın"

Ali Yalçın, "Şimdi ana muhalefet partisinin başkanı geçenlerde bir açıklama yaptı, ‘Helalleşeceğiz’ diyor. Ben buradan sendika başkanı olarak kendisine sesleniyorum. Pandemi sürecinde kendisiyle çevrimiçi toplantı yaptık. Başkan, belediye başkanlarınız 754 kişiyi işten attılar, size listeyi gönderiyorum Allah için takipçi olunuz. Siz hiçbir emekçinin ekmeğine dokunulmayacağının garantisi biziz, bunlar için bize gelsin demiştiniz. Ama hala onların hakkı iade edilmedi. Helalleşeceğiz derse, önce o emekçilerden başlasınlar. Onlarla helalleşsinler.”

"Tüm kazanımların altında kavga var, ter var, imza var... Farkında bile değil"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada,sendika üyesi olmayan memurlara ve diğer sendikalara sert eleştirilerde bulundu. Örgütlü olmayan çalışanların Memur-Sen'in çabalarıyla elde edilen kazanımların bilincinde ve farkında olmadığını belirten Ali Yalçın, önümüzdeki dönemde yeni kazanımlar elde etmek için örgütlü ve sendikalı olmanın önemini vurguladı. Ali Yalçın, "Sözleşmeye daha 6 ay varken bir sendikasız gidiyor, dilekçe veriyor. 6 ay sonra yapılacak sözleşmeden faydalanmak istediğini söylüyor. Sendika 3 ay veriyor, gerisini vermiyor. Bunun üzerine bu kişi mahkemeye gidiyor. Anayasa Mahkemesi'ne kadar, nihayetinde karar şu... "Kişi 6 ayı da alır. Çünkü 6 ay önce beyanda bulunmuş ve kabul edilmiştir" Ama 6 aylık aidatı da peşin öder. Öyle 3 kuruşa 25 köfte yok. Öyle bir şey yok. Eğitim-Bir-Sen toplantısındayız. Salgın döneminde ek dersleri Eğitim-Bir-Sen'in idari izinli günlerde ek ders ödenmesine devam ediliri kararı gereği ek derslerin alındığını söylediğinizde, ne alakası var diyorlar. Konuda haberi bile yok. Çünkü bedel ödemiyor. Gökten zembille indi zannediyor. Aylık 350 TL nakit para yansıyor. Bunun Eğitim-Bir-Sen'in mücadelesi ve masadaki kavgasıyla aldığının farkında değil. Çünkü bedel ödemiyor. Tüm bu kazanımların hepsinin altında ter var, kavga var, imza var... Bunun kendiliğinden geldiğini zannediyor. 'Sendika ne işe yarıyor' diyor" diye konuştu. 

"Sendikalı ile sendikasız arasına fark koyduk"

Ali Yalçın, "Merkezi sınavlarda eşitlemeyi Eğitim-Bir-Sen masada yapıyor. Sor... O gökten zembille indi sanıyor. Son toplu sözleşmede birçok kazanımın altına imza attık. Sorunca gökten zembille geldi sanıyorlar. Farkında bile değiller. Sana gevrek gevrek cümle kurup 'Sendika ne işe yarıyor' diyor. İşçi sendikasında olsaydı, bir yevmiye ödeyecekti, o cümleyi kuramayacaktı. Dayanışma aidatı ödeyip alsaydı çok net bilecekti, gökten zembille gelen şeyler değil bunlar. Bir yıl sonra aynı kararı aldıramazsanız hepsi gider. Neden? Çünkü memur sendikacılığında, sendikalı ile sendikasız arasındaki fark oluşturulamadığı için. Bu kazanımlardan bedava faydalananlar kıymetini bilmiyor. Halbuki hepsinin altında kavga var, ter var, imza var. Bir ayda 41 il gezmiş bir arkadaşınızım. Gitmediğim tek yer kalmadı. Hiçbiri kendiliğinden olmuyor. Tüm bunlar olurken teşkilatımız gözümüzün önünde büyüdü de, çocuklarımızın büyüdüğünü fotoğraflara bakınca anladık deyişi, altındaki adanmışlığı, örgütlenmeye verilen kıymeti anlatıyor. Ama nereden bilecek. Çünkü bedavadan hüpletiyor. Böyle hakkaniyetsiz bir şey olabilir mi. O yüzden bu toplu sözleşmede sendikalı ile sendikasız arasına bir fark koyduk. 400 TL bir fark koyduk. Yıllık 1600 TL, sendikalı sendikasızdan farklı alacak. Kat sayıya bağladığımız için 2023'te rakam 2 bin TL'nin üzerine gidecek. Sendikasız adamın yükünü benim sırtıma yıkmamalı. Sendikalılığa, örgütlülüğe inanmıyorsa neden onun yükü benim sırtıma veriliyor" diye konuştu. 

"24 Kasım'da Meclis'ten geçmeli"

Ali Yalçın, "Kasım ayının içerisindeyiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile birçok öğretmenine karşı minnettarlık duyan, bulunduğu pozisyonun altında bir adanmışlığın olduğunu gören Nabi Avcı hocamızın da bu vesileyle selamlarını iletiyorum. Çünkü bizzat arayarak, "Başkan, ben bu toplantıyı çok önemsiyorum. Gelmek üzereydim ama bir durum değişikliği var. Hakkınızı helal edin arkadaşlarla" diyerek selamlarını gönderdi. Ben de sizlere selamlarını takdim ediyorum. Nabi Hocamızın, "Hepimizin hayatında bir kahramanımız var. Çoğumuzun kahramanı öğretmenlerdir. Hayatımızda hakikatli dokunuşu bir öğretmenimiz gerçekleştirmiştir ve zihinsel dönüşümümüz onlarla başlamıştır' diyerek öğretmenlere atıfta bulunduğu ve herkesin öğretmenlere karşı minnettarlığını ifade ettiği bir konuşmasından yola çıkarak söylüyorum. Siyaset mekanizmasına, sayın Cumhurbaşkanına, Milli Eğitim Bakanına, buradan söyleyeceğim, kesinlikle Öğretmenler Günü'nde bir mesaj atmaları değil, bir mesaj vermeleridir. Askıda 3 yıldır bekleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu Meclise gelmeli ve öğretmenlerin yüzü gülmelidir. Öğretmenlik mesleği tüm öğretmenleri kapsayacak şekilde kurgulanmalı ve piyasada ucuz işçilik olarak öğretmenliğin uygulanmasının önüne geçilmelidir, mesleğin haysiyetine uygun bir meslek kanunu mutlaka Meclis'ten geçmelidir" dedi.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@