MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Kılıçdaroğlu özür dilemeli"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

SİYASET 13.06.2023, 13:34 13.06.2023, 13:38
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Kılıçdaroğlu özür dilemeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin siyasi kriz yıllarını geride bıraktığını belirterek ''Kurulamayan, kurulsa bile yürüyemeyen koalisyon hükümetlerinden ne iz ne de eser kalmıştır.'' dedi. Yeni anayasa çağrısı da yapan Bahçeli, ''Cumhuriyet'in 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa teklif metnimiz müzakere etmek için hazırdır.'' diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçları üzerinden mesajlar veren Bahçeli, ''Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır. Dipsiz anlaşmazlıklar ve gergin bekleyişler raf ömrünü doldurmuştur. Milletimiz iki seçimde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni teyit etmiştir.'' ifadesini kullandı.

Partisinin seçimlerde toplamda 5 milyon 484 bin 820 oy aldığını hatırlatan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''MHP, şeytani planları altüst etmiştir. Elde ettiğimiz bu sonuç başarıdır. Üç hilal, Türk siyasetinin yükselen markasıdır.'' diye konuştu.

MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kırsal kesimden aldığı oylarla cumhurbaşkanlığı kazandı." açıklamasına da tepki göstererek "Köylüleri suçlayan sözleri bir şuur kaybıdır." dedi.

''KOALİSYON HÜKÜMETLERİNDEN NE İZ NE DE ESER KALMIŞTIR''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''TBMM üyeleri olarak namus ve şeref üzerine ettiğimiz yemin paha biçilemez niteliktedir ve hepimiz için bağlayıcıdır. Bütün milletvekillerinin ettikleri yemine sadık kalmalarını ümit ediyorum. Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır. Dipsiz anlaşmazlıklar ve gergin bekleyişler raf ömrünü doldurmuştur. Kurulamayan, kurulsa bile yürüyemeyen koalisyon hükümetlerinden ne iz ne de eser kalmıştır. Bu yüzden parlamenter sisteme geri dönem hayallari suya düşmüştür. Milletimiz iki seçimde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni teyit etmiştir. Parlamenter sistem hayalleri de suya düşmüştür. Türkiyemiz ayak bağlarından tümüyle kurtulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geride kalan iki seçimde de güçlenerek çıkmıştır.

''TÜRK MİLLETİ ZİLLETİN DEFTERİNİ DÜRMÜŞTÜR''

Terör örgütleriyle yol yürüyenler akıntıya karşı devamlı kürek çekmiş, ne var ki sandığın dibini boylamaktan kurtulamamışlardır. Türk milleti zilletin defterini dürmüştür.

''MHP, ŞEYTANİ PLANLARI ALTÜST ETMİŞTİR''

MHP, toplamda 5 milyon 484 bin 820 oy sayısı ve yüzde 10,07 oy oranı ile şeytani planları altüst etmiştir. Elde ettiğimiz bu sonuç başarıdır. Üç hilal, Türk siyasetinin yükselen markasıdır. Türk milliyetçiliğinin entelektüel sermayesini talan peşine düşenler unutmayınız ki çuvallamaya mahkumdur. Siyaset, akıl ahlak ve fikir hazinesine erişmiş olanlar için anlamlı bir eylem ve erdem sahasıdır.

''MHP'NİN YÜREKSİZLERLE VE SİYASİ DEVŞİRMELERLE İŞİ OLMAYACAK''

Tarlası sırtında dolaşanlar, tipi vursa da etkilenmeyenler için siyaset ve fikir mücadelesi diye bir şey yoktur ve olmayacaktır. MHP'nin yüreksizlerle siyasi devşirmelerle ne bugün ne de gelecekte işi ve ilgisi olmayacak. Bizim çürüklerle yolumuz ayrıdır.

''BAHARI GETİRECEĞİZ DİYENLERİN ŞİMDİ DAMI KARLA KAPLANMIŞTIR''

'Baharı getireceğiz' diyenlerin şimdi damı karla kaplanmıştır. 'Direne direne kazanacağız' diyenlerin ocağına incir ağacı dikilmiştir. 'Birleşe birleşe kazanacağız' diyenler dağıla dağıla sağa sola savrulup gitmiştir. Cumhur İttifakı'nın teklemesi için her iğrenç ve ilkel yola müracaat edilmiştir.

''BARAJA TAKILACAĞIMIZI SÖYLEDİLER COŞKUN IRMAKLAR GİBİ TAŞTIK''

Tuzak kurdular bozduk, 'Çöktü' dediler dimdik doğrulduk. Oyumuzu yüzde 2-3 gösterdiler hiç aldırmadık. Baraja takılacağımızı söylediler coşkun ırmaklar gibi taştık.

''KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMELİ"

Üzüntümüz CHP Genel Başkanı'nın hala milletimizin mesajını algılayamamış olmasıdır. Köylülerimizi suçlama aşağılama bir defa demokrasiye milli iradeye çok kesif bir saldırıdır, failin derhal özür dilemesi lazımdır. Bu ayıplı sözler milletimizi derinden yaralamıştır.

''100 MADDELİK YENİ ANAYASA TEKLİF METNİMİZ HAZIR''

MHP yeni anayasa konusunda çalışmalarını 4 Mayıs 2021 tarihinde bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. Cumhuriyet'in 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa teklif metnimiz müzakere etmek için hazırdır.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin emeklilerimizin memurlarımızın ver toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyorum.''

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@