banner163

Milletvekili Günay: Yeni düzenleme için gün sayıyoruz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan kadınlara yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan reform paketine ilişkin açıklamalar...

SİYASET 07.03.2022, 14:07 07.03.2022, 14:12
Milletvekili Günay: Yeni düzenleme için gün sayıyoruz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, kadınlara yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan reform paketine ilişkin açıklamalardabulundu.

"Artık hiçbir davranış indirim nedeni kabul edilmeyecek"

Günay, yaptığı açıklamada, "Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Sadece takım elbise giyip kravat takarak, ellerini önünde birleştirip başını yana eğerek sergilenen tiyatro vari görüntüler takdiri indirim gerekçesi olmayacaktır" dedi.

"Cezalar daha da artırılacak, tutuklama kararları kolaylaşacak"

Günay, "Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır. Nikâhlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı altı aydan dokuz aya çıkarılacaktır. Fiziken veya iletişim araçları vasıtasıyla yapılan ısrarlı takip eylemleri, artık cezası altı aydan iki yıla kadar hapisle sonuçlanacak bir suç olarak işlem görecektir. Belli durumlarda bu suç için tutuklama kararı da verilebilecektir. Aynı şekilde eşe veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları da katalog suç düzenlemesine dâhil edilerek tutuklama kararları kolaylaştırılacaktır. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde Baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecektir. Paket kısa süre içerisinde TBMM gündemine gelecek biz de bu düzenleme için gün sayıyoruz" diye konuştu. 

Emine Nur Günay: Kadın cinayetlerin sıfırlanması en büyük hedefimiz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda da şu ifadelere yer verdi: 

"Kadın; bir güne sığdırılamaz. 
Her günün ve her anın içinde olan öznedir Kadın.
Kadın annedir, eştir, evlattır, kardeştir, büyükannedir.
Kadın olmak doğmadan önce pembe bir dünyaya açılan yolculuktur. Öyle bir yolculuk ki ailenin, eşin, toplumun kendisine yüklediği rolleri yerine getiren bir baş aktör olur kadın. Kendine biçilen rollerin arasında sıkışıp kalırken kadın kimi zaman erteler asıl hayallerini, planlarını, isteklerini. Kendisi adına yapılmış tercihler döngüsünde yaşar gider. Bazen de kendi tercihlerini yaptıkları için hayatlarına son verilir, en yakınları tarafından. 

Kadın cinayetlerin sıfırlanması en büyük hedefimizdir. Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede tarihi bir devrim olan 6284 sayılı kanun, kapsamı ve etkinliği ile dünyada örnek teşkil eden bir düzenlemedir. Taslağı üzerindeki çalışmaları biten yeni reform paketi en kısa sürede Meclisimizin gündemine gelecek. 

Unutmamak gerekir ki kadın değişirse toplum değişir. 
Kadın mutlu olursa, aile mutlu olur, toplum mutlu olur. 
İnanıyoruz ki kadınlar her geçen gün kendi yazdığı, kendi yönettiği ve kendi oynadığı filmler ile göz kamaştıracak. 

Dünyanın ve ülkemizin her köşesinde söz sahibi olan, nice başarılara imza atan kadınlarımızı canı gönülden kucaklıyorum. Kadınların yüceliği hiçbir tarihte, hiçbir dinde hiçbir toplumda değişmemiştir ve değişmeyecektir. 

8 Mart Kadınlar günü vesilesiyle kadınlar geleceğe umutla baksın, geleceği aydınlatsın ve yarınlara değer katsın temennisi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@