Murat Özcan: Bizde bahane yok, TOKİ Eskişehir'e o konutları da yapacak 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Kanal 26'da katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 10.10.2022, 16:03 10.10.2022, 16:27
Murat Özcan: Bizde bahane yok, TOKİ Eskişehir'e o konutları da yapacak 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Kanal 26'da canlı yayında "Gündeö Özel" programında Muharrem Esen'in sorularını yanıtladı, Eskişehir'de gündemdeki konular ve tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Mamuca'da sosyal konut yapılacak alanı 250 hektardan 150 hektara düşürdüler"

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt'a yine sert eleştirilerde bulunan ve CHP'li belediyelerin TOKİ'nin Mamuca'daki projesinde fazladan 2 bin 500 sosyal konut yapılmasını engellediğini söyleyen Murat Özcan, "TOKİ'nin Mamuca'da 3 yıldır devam eden bir mahkemesi var. CHP'li belediye başkanları diyor ki, 'Daha önceki tahahhüte uyan bir yer değil burası", tartışmayı çok farklı bir noktaya getirdiler. Ama itiraf edemedikleri şu. Biz her yıl sosyal konut projeleri yapıyoruz. Seçimden önce vaadedip seçimden sonra yapan bir parti değiliz. 250 bin konut yapmışız, bunu 500 bine taşıyacak yeni bir hamle var. Bu sosyal konutları dün de vardı, yarın da olacak. Söğütönü'deki projedeki sosyal konutları da herkes görebilir. Engellemek ise şu oluyor. 3 yıl boyunca mahkemelerle uğraşıyoruz. 250 hektar araziyi belediye başkanlarının mahkeme sürecindeki engellemelerinden dolayı150 hektara düştü" dedi. 

"CHP'li belediyeler gibi pandemiyi bahane etmedik, pandemi döneminde de projeleri bitirdik"

Murat Özcan, "Biz pandemide de çalışan bir hükümetiz. Onlar pandemiyi bahane olarak söylerken biz açılışlar yaptık. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin yapımı ve bitişi de pandemi dönemine denk gelmiştir. CHP'li belediyelerin pandemiyi bir yatırımsızlık bahanesi olarak kullandığı bir dönemde biz yeni yatırımlar yaptık, ihalesini yaptığımız projeleri de bitirdik" diye konuştu. 

"CHP'li belediyeler engellemeseydi 2 bin 500 sosyal konut daha yapılacaktı.. Ama TOKİ'nin çalışmaları sürüyor, biz o sayının yakalanması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz"

Murat Özcan, "Mamuca'da 3 binden fazla konut yapılacak. Belediyelerin engellemesi olmasaydı orada 2 bin 500 sosyal konut daha yapılacaktı. Ama biz bunun bahanesi arkasına sığınmıyoruz. TOKİ'nin şu an arsalarla ilgili çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla biz o sayının yakalanması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi. 

"Vatandaşların evlerine kavuşması için yapıcı olmak yerine, engelleyen olmanız halkın gözünden kaçmayacak"

Murat Özcan, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etabı ile ilgili de yine Kazım Kurt'a seslenip, "Karapınar'daki vatandaşlarımızın da bir an önce evlerine kavuşması için yapıcı bir tutum sergilemeniz gereken yerde, engelleyen bir tutum sergilemeniz halkın gözünden kaçmayacak. Amaçları net, projenin ilerlemesi ve seçim öncesinde biter diye endişeliler. İstedikleri kadar endişelensinler, Allah nasip ederse biz bunları seçime kadar yetiştireceğiz" dedi. 

Kanal 26'daki programın tekrarı bugün saat 19.00'da ve 22.20'de yayınlanacak. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@