Murat Özcan: Büyükşehir yapıyor da Odunpazarı neden yapamıyor!

Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan Kazım Kurt'un iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalar: Büyükşehir yapıyor da, Odunpazarı neden yapamıyor!

SİYASET 18.02.2022, 15:36 18.02.2022, 18:08
Murat Özcan: Büyükşehir yapıyor da Odunpazarı neden yapamıyor!

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesi ile ilgili yine mazeretler öne sürdüğü ve TOKİ'yi suçladığı açıklamaları ve sonrasında TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un medyamidas.com'a verdiği özel röportajda "Bizler sessiz kalamayız, Kazım Kurt istiyorsa imzalasın geçsin" sözleri kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Gruğp Başkanvekili Murat Özcan da katıldığı televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Herkes yetkinin belediyede olduğunu görüyor"

Karapınar'da Gecekondu Önleme Projesi ile ilgili protokolün 2010 yılında AK Partili Burhan Sakallı'nın başkanlığı döneminde imzalandığını hatırlatan Murat Özcan, "Burası şehrin merkezinde ve gecekonduların yer aldığı bir mahalledir. Burhan bey bu bölge için vatandaşlar ve TOKİ yetkililerini bir araya getirdi, iletişim büroları kuruldu, tapu sorunları çözüldü. Hazine arazisine yapılmış gecekondular için bile çözümler üretildi. TOKİ’nin de vatandaşların dada çıkarları korunarak anlaşmalar yapıldı. İlk etap çalışmaları da bu doğrultuda başarıyla sonuçlandı. Sonra 2014 yılında Kazım Kurt belediye başkanı seçildi. ‘TOKİ’yi Odunpazarı’na sokturmayacağım’ diye açıklamalarını manşetlerde gördük. İrtibat büroları kapatıldı. Halk ile TOKİ’nin arasında irtibat kopartıldı. Sonra 2014 yılında bir sözleşme imzalandı. Bu protokol ile TOKİ’ye ait olan yetkiler Odunpazarı Belediyesi'ne devredildi. 3-4 yıl yetki kimde tartışmaları yaşandı. Bu protokolü gören herkes yetkilerin belediyede olduğunu görüyordu. 2014 yılına kadar hiç sorun yaşanmazken, 2014 yılında seçilen belediye başkanı TOKİ ile beraber hareket etmek istemeyince bu durumlar yaşandı" dedi. 

Eskişehir'de yapılacak her yatırımın önünü açmak istediklerini ifade eden Murat Özcan, "Bu nedenle meclisteki kararlarda olumlu yaklaşıyoruz. Mahalle halkı ile sürekli temas halindeyim, sürekli görüşüyorum. Üstelik ben o mahallenin bir evladıyım. Ben Karapınar Mahallesi'nin sıkıntılarını Sayın Kazım Kurt’tan çok daha iyi bilirim. Biz meclis toplantısında ‘mahkeme kararlarının itiraz gerekçelerine uyuldu mu’ diye sorduk, kendileri de bu doğrultuda hareket ettik dedi. Meclis kayıtlarında bu durum görülecektir. Kazım Kurt bize sürekli ‘herhangi bir sorun yok’ dedi. Yapılan hataları ve eksikleri ‘plan notu’ değişikliği ile aşabileceklerini düşündüler. İlkeler ihmal edildi" diye konuştu. 


"Kazım Kurt Mamuca'daki projeye itiraz ediyor, ama neye itiraz ettiği belli değil"


Murat Özcan ayrıca, "Odunpazarı Belediyesi'nin hazırladığı imar planını TOKİ değil de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi denetlese, bu imar planı oradan da geçmez. Bir belediye imar yapmasını bilmiyorsa hiçbir şey bilmiyordur. AK Parti bizi engelliyor imajı vermeye çalışıyorlar. Bir de TOKİ’nin vatandaşlara daha az metrekare yer verdiğini iddia ederek bir dezenformasyon çalışması yapıyorlar. Ben çözüm odaklıyım. Ben vatandaşların yanındayım. Kazım Kurt TOKİ’nin rant alanı olmadığı için buraya izin vermiyor diyor. İstanbul’daki gibi para kazanamayacaklarını düşündükleri için izin vermiyorlar diyor. Mamuca yolunda sosyal konut yapıyoruz. Bu ay ihaleye çıkacak. Kendisi buna itiraz ediyor. Neden itiraz ettiği de belli değil" dedi. 

"Büyükşehir yapıyor da Odunpazarı neden yapamıyor"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gündoğdu projesine başlıyoruz" diye açıklama yaptığını hatırlatan Murat Özcan, "Büyükşehir yapıyor da Odunpazarı Belediyesi neden yapamıyor. İmar planlarını bir karşılaştırın. Çok basit ve aşılabilecek problemlerde takılı kalıyorlar" diye konuştu. 

"TOKİ bu iki mahalleyi yapmasa, Odunpazarı'nda bu kadar kişi yaşamazdı"

TOKİ, bu memlekette 380 tane hastane yapmış bir kurum. Depremzedelere 1 yıl içerisinde konutları teslim etmiş bir kurum. 250 bin tane sosyal konut yapmış bir kurum. Kazım Kurt zannediyor ki TOKİ sadece para kazanacağı işleri yapıyor. TOKİ, Vadişehir ve Ihlamurkent mahallelerini Odunpazarına hediye etti. TOKİ bu iki mahalleyi yapmasa Tepebaşı Bölgesinde, Odunpazarı bölgesine nazaran daha çok insan yaşıyor olurdu. 

"Odunpazarı Belediyesi olumlu bir adım atsa biz 5 adım atarız"

Murat Özcan, "Odunpazarı Belediyesi bu konuda olumlu bir adım atarsa biz AK Partiler olarak beş adım atarız. İmar planında yaptıkları hataların faturalarını AK Parti’ye kesmeye çalışmasınlar. TOKİ, Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li belediyeler ile de işbirliği yapıyor. Yeter ki Odunpazarı Belediyesi olumlu adım atsın" dedi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un medyamidas.com'a yaptığı özel açıklamalar gündemi sarsmıştı! İşte o açıklama... Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@