banner163

Murat Özcan'dan CHP'lileri sus pus eden cevap! "Daha Büyükşehir'i eleştirdiğinden haberin yok!"

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmalarda CHP'li Ali Haydar Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kurtuluş Kapalı Pazaryeri konusunda yanlış bilgiler verip AK Partilileri ve hükümeti eleştirmeye çalıştı. Bu duruma isyan eden AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan öyle bir cevap verdi ki, Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyeleri sus pus oldu, tek bir cevap vermedi. 

SİYASET 05.01.2023, 20:54 05.01.2023, 21:25
Murat Özcan'dan CHP'lileri sus pus eden cevap! "Daha Büyükşehir'i eleştirdiğinden haberin yok!"

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısına CHP'li Ali Haydar Çelik'in kırdığı pot ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın verdiği cevap sonrasında CHP'li meclis üyelerinin cevap verememesi damga vuran konulardan biri oldu. 

CHP'li Çelik'ten tüm meclisi şoke eden eleştiri 

CHP'li meclis üyesi Ali Haydar Çelik yaptığı konuşmada hükümeti ve AK Parti'yi eleştirmeye çalışırken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yıktığı ve yerine yenisini yapacağı Kurtuluş Kapalı Pazaryeri konusunda halen Bakanlıktan devir sorunu olduğunu, pazar esnafının hükümet ve Bakanlık tarafından mağdur edildiğini ileri sürdü.

Yanlış bilgiler verdi, diğer CHP'liler düzeltmeye çalıştı 

Çelik'in konuşmasına CHP'li meclis üyelerinin de şaşırdığı görülürken, Çelik'in "Orada esnafa Odunpazarı Belediyesi yer göstermek zorunda kalmış" sözlerini de CHP'li meclis üyeleri "Odunpazarı Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi" diye düzeltmek zorunda kaldı. Çelik'in konuşmasında hükümeti eleştirmek için diğer söylediği sözler de AK Partililerden tepki görürken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan söylenen sözlere isyan etti. 

Özcan'dan CHP'lileri susturan yanıt: "Dumura uğradım, daha Büyükşehir'i eleştirdiğinden haberi yok!"


Murat Özcan, "Ali Haydar Çelik'in söylediği sözlerle bazen dumura uğruyorum. Yapmış olduğun eleştiri aslında Büyükşehir Belediyesi'ne yapılmış bir eleştiri. Hükümete yönelik bir eleştiri değil. Tıpkı bazı önceki eleştirileri gibi. Herhalde Ali Haydar bey Büyükşehir Belediye Meclisi'ni takip etmiyor. Bizler Kurtuluş Kapalı Pazaryeri sürecinde hangi önergeleri verdik, hangi sıkıntıları hallettik, herhalde farkında değil. Proje aşamasında bile gelmiş. Hemen önünüzde İbrahim Aslan ve Aydın Güngör konuya zaten vakıflar. Burası yıkılacağı zaman daha önce Bakanlıkla yapılmış protokolden dolayı bir sıkıntı vardı, devreye girildi, çözüldü. Afet riskli alanla ilgili bir sorundu, devlet bu arsayı bize ver demedi ki. Biz de Kurtuluş Pazaryerinin aynı yerine yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bunu yapacaksa da, pazar esnafının mağdur olmaması için de bilakis bir an evvel başlanmasını istiyoruz. Ortada bir sorun yok, her şey halledilmiş durumda. Gene de varsa bir sorun, dün devreye girdiğimiz gibi bugün de devreye gireriz. Sizin daha Büyükşehir'in yapmış olduğu proje aşamasından haberiniz yok. Pazaryerinin biz de yapılmasını istiyoruz, bir sorun olursa da yine elimizden geleni yaparız. Var mı anlaşılmayan bir şey? Bitti" dedi. 

CHP grubu sus pus oldu, Çelik'i ve sözlerini savunan tek bir CHP'li çıkmadı 

CHP'li Çelik, Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP grubundan hiçbir ses ve cevap gelmemesi dikkat çekti. Diğer CHP'li meclis üyeleri de Ali Haydar Çelik'in sözlerini savunan bir açıklamada bulunmadı. 

Kazım Kurt Karapınar'ı duymaktan sıkılmış! - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@