Murat Özcan hatırlattı: Ya Kılıçdaroğlu Eskişehir'e de bedava elektrik sözü verirse... 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan'dan dikkat çekici hatırlatma: Ya Genel Başkanınız Eskişehir'e de bedava elektrik sözü verirse... 

SİYASET 15.04.2022, 18:31 15.04.2022, 18:36
Murat Özcan hatırlattı: Ya Kılıçdaroğlu Eskişehir'e de bedava elektrik sözü verirse... 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2021 faaliyet raporu görüşmelerinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021'de yaptıklarından çok yapmadıkları konuşulurken, AK Parti grubu da faaliyet raporu ve yıllardır yapılmayan projeler ve çalışmalarla ilgili eleştirilerde bulundu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunda çok tartışılan bazı şehirlere verdiği bedava elektrik sözü ile Eskişehir Büyükşehir'in yıllardır yapamadığı güneş enerjisi santrallerini hatırlatması ve uyarıda bulunması da dikkat çekti. 

"Maşallah geliriniz hiç azalmamış, ama rakatlıkla yapabileceklerinizi yapmamışsınız"

Murat Özcan konuşmasında, "Şu faaliyet raporuna baktığımızda her türlü istatistiki bilgiye yer verilmiş, kapsamlı, doğru. Fakat bunlar içinde anlamlı bir yatırım bulmakta zorlandık maalesef. Büyükşehir Belediyesi'nin rahatlıkla yetebileceği projelerin halen yapılmadığını görüyoruz. Maşallah, pandemiye, krizlere rağmen gelirlerinizde hiçbir azalma olmamış. Geçtiğimiz şimdi anlatacağımız hizmetleri bu bütçeyle rahatlıkla yapabilirdiniz, ama yapmamışsınız" dedi. 

"Bisiklet yolları, akıllı duraklar, ışık sistemleri... Lütfen yapmayacaksanız artık raporlara yazmayın"


Murat Özcan, "Bisiklet yolları, akıllı duraklar, uzaktan algılamalı ışık sistemleri... Lütfen yapmayacaksanız artık bunları da faaliyet raporlarına koymayın. Raporlarda sürekli sıfırlar görmekten sıkıldık. Bunlar aslında basit yapılabilecek şeyler. "Bakanlığa başvurduk, teşvik alırsak yapacağız" demişsiniz. Almazsak yapmayacağız diyorsunuz yani..." dedi. 

"Sokak hayvanları sorunu da çözülebilirdi... Bakanlığımızın teşvikleri var"

Murat Özcan ayrıca, "Bu şehirde bir sokak hayvanları sorunu var. Bu sorunu çözmek de öyle büyük bütçeler gerektiren bir şey değil. Bakanlığımızın bu konuda da teşvikleri var. Yeniden hatırlatıyoruz, ilçe belediyeleri ile yapılan protokoller bu sorunu çözmek için atılan adımlar değildir" dedi. 

Murat Özcan, faaliyet raporunda 7 sayfa mezarlıklarda yapılan hizmetler yer verildiğini belirterek, "Onlar da sadece ot temizleme faaliyetleri. Biliyorsunuz bazı bölgelerde cenaze namazları mezarlıklarda kılınır. Bu konuda da bir çalışma yok. Muttalip mezarlığı şehrin içinde kalmıştır. Orada bir gün bir cenaze namazına gidin lütfen. Sadece vatandaşlarımızın üstünü kapatacak bir şey yapsanız bile yeter. Cenaze aracı alınması gerektiğini de yeniden hatırlatıyoruz" diye konuştu.

"Genel Başkanınız, Eskişehir'de de çiftçilere bedava elektrik sözü verirse ne yapacaksınız"

Murat Özcan, konuşmasında ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa, Diyarbakır gibi bazı şehirler için verdiği, büyükşehir belediyelerini alırlarsa güneş santralleri yaparak çiftçilere bedava elektrik verecekleri sözünü hatırlattı ve Büyükşehir Belediyesini uyardı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji yatırımlarında da diğer şehirlerin gerisinde kaldığını belirten Murat Özcan, "Seçimler yaklaşıyor. Genel Başkanınız Eskişehir'e de gelecektir. Genel Başkanınız, Eskişehir'de de çiftçilere bedava elektrik sözü verirse ne yapacaksınız, söz verdiğiniz güneş enerjisi santrallerini de yapmadınız, hatırlatıyoruz" dedi. 

"Büyükerşen AK Parti'den önce de belediye başkanıydı, o dönemde krizleri bahane etmemişti"

Murat Özcan, "Şimdi CHP'li arkadaşları 'Senin krizden haberin var mı, döviz ne oldu haberin var mı' gibi sözlerle cevap verecekler. 2024'te de aynı bahaneleri mi öne sürmeyi düşünüyorsunuz? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti'den önce de belediye başkanıydı. Türkiye tarihinin en büyük krizlerinin yaşandığı dönemde Porsuk projesini yapmadı mı? Yani o dönemde bunları yapabilen bir belediye başkanı şimdi krizleri filan bahane etmemeli değil mi?" dedi. 

Murat Özcan: Manşetler ulaşım ve tarım, ama rakamlar hüsran...  (Detaylar için tıklayın)

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@