banner163

Öldürülen kadınlar için fidan diktiler

DEVA Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlik kapsamında her ilde öldürülen kadın sayısı kadar 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği düzenlendi...

SİYASET 08.03.2021, 13:38
Öldürülen kadınlar için fidan diktiler

Eskişehir’de DEVA Partisi, Kadın Politikaları Başkanlığı, 2020 yılında öldürülen 4 kadın için Sümer Mahallesinde fidan dikme organizasyonu yaptı.

İl teşkilat üyelerinin ve misafirlerinin katıldığı etkinlikte, İl Kadın Politikaları Başkanı Rana Besler tüm Türkiye’de öldürülen 301 kadından 4’ünün adlarının yaşatılması için Eskişehir’den destek verdiklerini ve kadına yönelik psikolojik, fiziki ve ekonomik her türlü şiddete karşı olduklarını, bu suçu işleyenlerin ayrım yapılmaksızın 6284 Sayılı Kanun uyarınca cezaya tabi tutulması gerektiğini dile getirdi.

Etkinlikte söz alan DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ise aile içi şiddetin ve kamusal alanda kadına karşı her türlü şiddetin önlenebilmesi için Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nin şartlarını yerine getirmek için hükümetin  gereken düzenlemeleri yapması gerektiğinden söz ederek, DEVA Partisi’nin kadına verdiği önemin en büyük işareti olarak yönetimlerde %35 cinsiyet kotasına sahip tek parti olduklarını belirtti.
DEVA’lı kadınlar fidan dikme töreninden sonra TEMA Vakfı’na da ağaç bağışında bulundu, ardından Eskişehir’de esnaf ziyareti yaparak sokaklarda kadınlara kırmızı karanfiller dağıttı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@