Orhan Osmanoğlu'ndan Büyükerşen'e: Resmi özür dilemezse, hukuki süreç başlayacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" sözlerine tepki gösteren Osmanoğlu Yardımlaşma Dernek Başkanı Orhan Osmanoğlu: "Eğer özür dileyen resmî bir açıklama yapmazsanız hukuki süreç başlayacak."

SİYASET 12.02.2024, 01:50 12.02.2024, 01:55
Orhan Osmanoğlu'ndan Büyükerşen'e: Resmi özür dilemezse, hukuki süreç başlayacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt'un Odunpazarı'ndaki seçim ofisi açılışında söylediği "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" sözleri tepki çekmişti.

Büyükerşen'in o sözleri ile ilgili sosyal medyada tartışmalar sürerken, Sultan Abdülhamid'in torunlarından, Osmanoğlu Yardımlaşma Dernek Başkanı Orhan Osmanoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Orhan Osmanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Kıymetli okurlarımız, Eskişehir belediye başkanı Osmanlı'ya sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Daha önce DSP'de şimdi CHP'de siyasi hayatına devam ediyor, şimdilik tabi. Zıplama tahtası aktif. Evvela belirtelim kendisi diyor: hani şu övünülen Osmanlı. Şunu bilsin ki: bu milli bir mesele. Yani kendisini pek ilgilendirmez Osmanlı icraatları. Renkli gözlü hanımlar için sefere çıkıldı, diyor. Delilsiz dava batıldır. Hukukta karinedir . Kendisi her ne kadar hukuk okusa da unutmuş anlaşılan bir avukata sorabilir. Bu hususta belgen nerde? İspat etmezsen müfterisin. Müddeti iddiasını ispatla mükelleftir. Bekliyorum. Bir belediye başkanının görevi tarih hakkında iddialı açıklamalar yapmak değil proje üretmektir(tabi varsa projeniz). Siyaseti siyaset yapan değerler vardır bunlardan biri de:Müzakeredir. Müzakere siyasetçide bir sanat olmalı, siyasetçi duvarlar örmemeli. Sizin için güzel bir miras olsun. Eğer özür dileyen resmî bir açıklama yapmazsanız hukuki süreç başlayacak. Bu hususta kazanılmış bir çok davamız olduğunu hatırlatalım. Tekrar düşünmenizi tavsiye ederiz. Kararına gururunu karıştırma. Ezcümle: Osmanoğlu ailesi mazlumların sığınağı, zalimlerin korkulu rüyası olmuş, çağ açıp çağ kapatmış, ulvi değerler için yaşamış, hakkında 'ufukların lordları'isimli kitap yazılmış, dört yüz sene kimsenin burnu kanamadan Kudüs gibi bir beldeyi yönetmiş, sokaklarında sadaka taşı olan, adaletini dost düşman herkesin takdir ettiği Peygamber aşığı bir ailedir. Bir lafa bakarım bir de söyleyene. Bir bahçeye bakan gül de görür diken de. Osmanlı bir aynadır herkes kendini görür. Dedemiz Yavuz Sultan Selimden kalan bir gelenek olarak kendisine bir kilo karakovan bal göndermek de isterim. Herkes yediğinden ikram eder. Kamuoyuna saygıyla!"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@