Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları skandal protokolü yayınladı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi yaptıkları gizli protokolü yayımladı.

SİYASET 23.11.2023, 14:03 23.11.2023, 14:11
Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları skandal protokolü yayınladı!

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi yaptıkları protokolü yayımladı. Protokolde, aralarında İçişleri Bakanlığı'nın da olduğu toplam üç bakanlığın Zafer Partisi’ne verilmesi konusunda anlaşıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu, imzaladığı protokolü seçim öncesi açıklamamış, daha sonra protokolün içeriğinden CHP yönetiminin de haberinin olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanırsa üç bakanlığı Zafer Partisi'ne verme sözü verdiği protokolü, 6'lı masa ortaklarından, CHP yönetiminden ve tüm kamuoyundan gizlemesi de büyük bir skandal olarak tarihe geçmişti. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde imzaladığı protokolü kamuoyuyla paylaştı.

Mutabakatın “Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü” başlıklı kısımda; İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın Zafer Partisi’ne verilmesi, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi’ne ayrılması konusunda anlaşıldığı görüldü.

CHP Sözcüsü yalanlamış, daha sonra Kılıçdaroğlu doğrulamıştı!

14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmüş ve bu görüşmenin ardından da Ümit Özdağ ile bir protokol imzaladığı iddia edilmişti. Dönemin CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın yalanladığı bu iddia, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından doğrulanmıştı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@