Prag'ta tarihi kare... Aynı masada üçlü görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

SİYASET 06.10.2022, 15:59 06.10.2022, 16:07
Prag'ta tarihi kare... Aynı masada üçlü görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Çekya’nın başkenti Prag’da temaslarını sürdürüyor.

Prag Kalesi’nde gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk toplantısı Çekya'nın başkenti Prag'da yapılıyor. Prag Şatosu'nda düzenlenen zirve aile fotoğrafı çekilmesiyle başladı. 

27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra AB üyesi olmayan 17 Avrupa ülkesinin davet edildiği toplantıda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya'da - 1

Sabah saatlerinde özel uçak "TUR" ile Prag'a giden Erdoğan, ziyareti sırasında ülke liderleriyle de görüşmeler yapacak.

Bu kapsamda Erdoğan, zirve öncesi Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de bir görüşme yaptı.

Zirve programı

Ziyaret çerçevesinde Erdoğan, Barış ve Güvenlik Konulu Yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i kabulünün ardından, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala ile üçlü görüşme gerçekleştirecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya'da - 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının yapılacağı Prag Şatosu'na gelişinde Çekya Başbakanı Petr Fiala tarafından karşılandı.

Büyükelçilik önünde sevinç gösterisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğine de bir ziyarette bulundu. Öncesinde ise kendisine sevgi gösterisinde bulunan gurbetçilerle sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya'da - 3

Ziyaretinde Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@