Putin: Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz

Ukrayna'yı işgal etmek istemediklerini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, "Başka seçeneğimiz yoktu" dedi...

SİYASET 16.03.2022, 17:48 16.03.2022, 17:50
Putin: Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz

Ukrayna'da Rus güçlerinin saldırıları 21. günde de devam ediyor. 

Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşırken bombardımanın şiddeti de her geçen gün artıyor. Yoğun bombardımanın sürdüğü Harkov'da Rusların vurduğu binada mahsur kalanları tahliye çalışmaları sürerken bir saldırı daha gerçekleşti.

Rus kuvvetlerinin, Kiev'in banliyölerinde özellikle kuzeybatıdaki Bucha kasabası ve batıdaki Jitomir'e giden otoyol çevresinde çatışmaları yoğunlaştırdığı bildirildi. 

Harkov bölgesinde işgalin başından bu yana en az 500 sivilin öldüğü bildirildi.

Gün içinde Rusya ve Ukrayna tarafından art arda açıklamalar geldi;

'UKRAYNA'YI İŞGAL ETMEK İSTEMİYORUZ'

NTV'nin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna'ya özel operasyon başlatmaktan başka seçeneğimiz yoktu” derken “Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz” diye konuştu.

“Ukrayna'daki özel operasyon plana göre ilerliyor” diyen Vladimir Putin, “Ordumuz Ukrayna'nın Kırım'a ve Donbas'a saldırma planlarını engelledi” ifadelerini kullandı.

Görüşmeler için hazır olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı, operasyonun tüm hedeflerine ulaşılacağını dile getirdi.

Putin, "Yaptırımlar tüm dünya ekonomisine önemli zararlar verdi, dünyada gıdayla ilgili sorunlar yaşanacak" şeklinde konuştu. 

Vladimir Putin, “Yeni gerçekler, ekonomimizde yapısal değişiklikler gerektirecek. Bunlar kolay olmayacak, daha yüksek enflasyon ve işsizliğe yol açacaklar” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@