Ruslar Odessa'yı bombaladı

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rus gemileri tarafından Karadeniz üzerinden Ukrayna'nın Odessa kentinin bombalandığını duyurdu.

SİYASET 16.03.2022, 09:07 16.03.2022, 09:12
Ruslar Odessa'yı bombaladı

Ukrayna'da Rus güçlerinin saldırıları 21. günde de devam ediyor. 

"RUSLAR, ODESSA'YI BOMBALADI"

Rusya'nın Ukrayna işgalinde en az saldırıya maruz kalan kentlerden Odessa'ya, Rus gemileri tarafından ateş açıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus gemileri tarafından Karadeniz üzerinden Ukrayna'nın Odessa kentinin bombalandığını belirterek, "Birkaç saat önce Rus donanmasına ait gemiler Odessa Bölgesi'ndeki Tusla Köyü açıklarından sahil bölgesine top ve füze atışları gerçekleştirdi. İşgalciler kıyı savunma sistemimizi test etmeye çalışıyordu. Denizcileri karaya çıkarma girişiminde bulunmadılar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna'nın Odessa kentinde, Ruslara karşı yoğun bir hazırlık başlatılırken, kentin sahil kesimlerine hem Ukrayna askerleri hem de sivil halk kum torbalarından siperler oluşturmaya devam ediyor.

MÜZAKERE AÇIKLAMASI: ANLAŞMA OLASILIĞI GÖRÜYORUZ

Son olarak, Ukrayna'dan müzakerelere ilişkin yapılan açıklamada, "Rusya ile müzakereler çok zorlu. Ancak anlaşma olasılığı görüyoruz" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Podolyak, "Temel çelişkiler var ancak kesinlikle uzlaşmaya yer var. Molalar esnasında alt gruplar halinde çalışmalar devam edecektir" dedi.

RUSYA: HERSON TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı Rus güçlerinin Herson bölgesini tamamen kontrol altına aldığını duyurdu. 

ZELENSKİ: YAPTIRIMLAR SAVAŞIN SONUNU GETİREMEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın saldırıları nedeniyle 97 çocuğun öldüğünü söyledi. Zelenski, ayrıca, "Ukrayna, NATO üyeliğine açık bir kapı olmadığını anlıyor" açıklamasını yaptı. 

Kanada Parlamentosuna konuşan Zelenski, "Maalesef yaptırımlar savaşın sonunu getiremedi" diye konuştu. 


"HER SAVAŞ BİR ANLAŞMAYLA BİTER"

Zelenski, gece saatlerinde Telegram hesabından yaptığı açıklamada ise, "Hepimiz barışın bir an önce tesis edilmesini istiyoruz" dedi.

Savaşın sona ermesi, ateşkesin sağlanması ve Rus saldırılarının durması için müzakerelerin sürdüğüne dikkati çeken Zelenski, herkesi diyalogdan çıkan sonuçları sabırla beklemeye davet ederek, "Bu önemli. Zor ama önemli. Çünkü her savaş bir anlaşmayla biter. Toplantılar devam ediyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@